Obrenovac, 15.02.2019

U Srbiji svakodnevno jedno dete oboli od raka


Izvor: blic.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 14.02.2018.
Četvrtak je njihov dan, a evo kako im možemo pružiti podršku

Foto:R.Getel
Povodom Međunarodnog dana dece obolele od raka, 15. februara 2018. godine, Udruženje "Uvek sa decom" organizuje besplatne manifestacije u Ušće šoping centru, sa ciljem pružanja podrške najmlađim onkološkim pacijentima, podizanja svesti o malignim bolestima i radi prikupljanja sredstava za pomoć obolelima i njihovim porodicama.

Već od 11 sati posetioci će imati priliku da se u veseloj atmosferi druže sa poznatim ličnostima i umetnicima Studija za animaciju i oslikavanje lica "Zemlja čuda", gde će umetnici besplatno oslikavati lica mališana i prirediti im nezaboravnu zabavu.

Posebno iznenađenje za najmlađe građane i njihove roditelje, projekcija filma "Čudo", zakazana je za 13 časova u bioskopu na poslednjem spratu.

Bazirano na bestseleru New York Timesa, "Čudo" je neverovatna inspirativna topla priča o Augustu Pullmanu, dečaku s teškim genetskim poremećajem zbog kojeg od rođenja ima unakaženo lice i glavu.

Tokom celodnevne manifestacije posetioci će imati priliku da kupe radove koje su pripremila deca obolela od raka, a sva sredstva biće usmerena ka projektu "Roditeljski kutak", koji ima za cilj kupovinu stana namenjenog roditeljima iz unutrašnjosti Srbije, čiji se mališani leče na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu.

Svakog dana u Srbiji jedno dete oboli, a svake nedelje jedno premine zbog raka. Kancer je prvi uzročnik smrti u dečjem dobu i adolescenciji. Maligne bolesti su izlečive u preko 70 odsto slučajeva ukoliko se bolest dijagnostikuje u ranom stadijumu. U našoj zemlji od ovih bolesti leči se oko 500 mališana, a samo na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije u svakom momentu hospitalizovano je stotinu njih.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE