Obrenovac, 04.07.2020

Rekonstruiše se vodovodna mreža u Ulici Đačkog bataljona


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 08.08.2019.
Trasa na kojoj se izvode radovi ima dužinu od 4,2 kilometra, a vrednost projekta iznosi 60 miliona dinara

Foto:lokalnenovine.rs




Javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" nastavilo je radove na rekonstrukciji vodovodne mreže od vrtića ”Veseljko” do nadvožnjaka u Stublinama. Trasa je dužine 4,2 kilometra, a vrednost radova iznosi 60 miliona dinara.

Nove cevi će biti većeg prečnika, tačnije fi 400, u odnosu na dosadašnjih 200, te će nova mreža omogućiti bolje vodosnabdevanje, objasnio je član Veća Gradske opštine Obrenovac Aleksandar Pantelić. Nadležni ističu da će građani Obrenovca koji žive u udaljenim selima zahvaljujući proširenju kapaciteta mreže po prvi put dobiti gradsku, pitku vodu.

Direktor JKP ”Vodovod i kanalizacija” Obrenovac Branko Matić naglasio je da je čitav postupak urađen po fazama i da, kada se sve završi, celokupna površina opštine imaće mogućnost da bude pokrivena vodovodnom mrežom kako bi svaka kuća imala priključak.

"U pitanju je veoma komplikovana deonica, zapravo, najzahtevniji je deo na kome se sada nalazimo, od Ulice Đačkog bataljona do Ulice Solunskog fronta jer ima dosta infrastrukture u trotoaru kuda praktično treba da ide i nova linija. Građani će biti prevezani na novu liniju tek po završetku svih radova tako da neće biti problema u vodosnabdevanju niti restrikcija i nestašica", rekao je Matić i dodao da je završetak radova očekuje krajem novembra ili početkak decembra.

Po završetku ovih radova na cevovodu, biće izvršena i potpuna rekonstrukcija Ulice Đačkog bataljona u dužini od 1,2 kilometra, čija je vrednost 20 miliona dinara.





Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE