Obrenovac, 22.11.2019

Obnavljanje sportskih terena Tehničke škole


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 18.01.2019.
Učenički parlament Tehničke škole Obrenovac sproveo je svoju ideju uz podršku Fonda za komšijske inicijative

Foto:Fondacija za mlade Obrenovca/Facebook
Program Fondacije za mlade Obrenovca i ovog puta bio je odskočna daska za realizaciju kreativnih projekata. Tvorci jednog izuzetnog plana ovog puta bili su učenici Tehničke škole u Obrenovcu.

Radi o najvećoj srednjoj školi na teritoriji našeg grada u kojoj se školuje skoro hiljadu učenika. Iako najveća, ona je ujedno i jedina škola u gradu koja nema salu za fizičko vaspitanje. Nastava se odvija u sportskoj hali SKC-a, a vrlo često i u prostorijama škole.

Kada vremenski uslovi to dozvoljavaju, sportske aktivnosti bi trebalo da se odvijaju na otvorenom terenu škole. I to baš na terenu koji je veoma zapušten i koji zbog nedostatka sredstava dugo nije obnavljan.

Ovakvo stanje bilo je dovoljno članovima parlamenta da se jave na konkurs za komšijske inicijative. Obrenovačkim srednjoškolcima dosadile su oštećene košarkaške table, kao i stubovi za odbojkašku mrežu, nedostatak obruča i mrežica, tereni koji su neobeleženi, sam asfalt koji je na pojedinim mestima oštećen, ograda oko terena, ali i vidno zarđale konstrukcije.

Čvrsto su dlučili da promene ovu sliku i da srede školski teren. Iz Fonda za komšijske inicijative su dobili 32.500 dinara. Pošto škola poseduje radionice sa svim mašinama, učenici su, u saradnji sa profesorima, popravili i zavariii sve što je bilo polomljeno.

Sada poseduju sav potreban materijal i ostaje im samo da sačekaju lepše vreme kako bi ofarbali konstrukcije, postavili mreže, obruč i mrežicu, izvukli linije na terenu i oko njega, kao i da prekrečili ispisane zidove i samim tim ulepšali kompletan izgled škole.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE