Obrenovac, 12.07.2020

Potpisan Ugovor o projektovanju primarne vodovodne mreže (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 04.03.2020.
Gradska opština Obrenovac danas je potpisala Ugovor o projektovanju primarne vodovodne mreže sa Hidrokopom...

Foto:lokalnenovine.rs


Planiran je početak projektovanja primarne vodovodne mreže od mesne zajednice Grabovac pa sve do Banjana i to kroz mesne zajednice Grabovac, Dren, Orašac, Ljubinić i  Vukićevicu, što je 8,5 kilometara dužine primarne mreže za vodosnadbevanje. Vrednost potpisanog Ugovora je milion dinara, a postavljen rok za projektovanje radova je 120 radnih dana, nakon čega se planira raspisivanje javne nabavke posle koje se stvaraju uslovi za početak radova.

Predsednik opštine Obrenovac, Miroslav Čučković tom prilikom podsetio je da se radi na izgradnji vodovodne mreže u mesnoj zajednici Grabovac do centra Stublina, kao i na potezu od obdaništa u Stublinama, mesnim zajednicama Piroman i Brović do Lončanika. Prema njegovim rečima za petak, 6. mart planiran je obilazak radova na izgradnji kanalizacione mreže na Šabačkom putu, takođe planirano je projektovanje i izgradnja kanalizacione mreže u Bariču, kao i završetak radova na izgradnji kanalizacije na Zabrežju u narednih mesec dana.

Čučković je naglasio da se radovi na izgradnji osnovne komunalne infrastrukture obavljaju i završavaju pre postavljenih rokova i dodao da će se u narednom periodu radovi nastaviti bez obzira na vremenske uslove. Prema njegovim rečima do kraja meseca Vlada RS uzeće učešće u finansiranju projekata za izgradnju komunalne infrastrukture, tako da će biti stvoreni uslovi da se sa dobijenim sredstvima radovi završe u rokovima, u kojima se ne bi mogli završiti da su finansirani isključivo iz budžeta opštine Obrenovac.

Branko Matić, direktor Javnog preduzeća ”Vodovod i kanalizacija” istakao je da će u narednom periodu biti projektovana primarna vodovodna mreža dužine 8,5 kilometara prečnika 280, 225 i 160 i dodao da je planirano da se radovi na izgradnji vodovodne mreže završe do 2024. godine. Nakon ovoga, kako on kaže planira se projektovanje sekundarne vodovodne mreže dužine 10 kilometara u Drenu, 11,5 kilometara u Orašcu, 14,5 kilometara u Ljubiniću i 9 kilometara u Vukićevici.

Članovi i predsednici Saveta mesnih zajednica Vukićevica, Orašac, Dren i Ljubinić zahvalili su se predsedniku opštine Obrenovac i Javnom komunalnom preduzeću ”Vodovod i kanalizacija” što će realizacijom projekta za izgradnju vodovodne mreže, meštani ovih mesnih zajednica rešiti dugogodišnje probleme sa vodosnadbevanjem.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE