Obrenovac, 19.12.2018

Uređenje korita reke Beljanice u Konaticama


Izvor: obrenovac.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 13.02.2018.
Početkom godine je Gradska opština Obrenovac krenula u sveobuhvatnu akciju uređenja i čišćenja grada

Foto:Printscreen,lokalnenovine.rs
U okviru te akcije, pre mesec dana je u selu Konatice započeto čišÄ‡enje okoline i korita reke Beljanice koje je pretvoreno u divlju deponiju. Radovi su pri kraju, a izvode se u dužini od 2 kilometra u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem ”Obrenovac” i Javnim vodoprivrednim preduzećem ”Beogradvode”.

Zoran Lapčević iz Javnog komunalnog preduzeća ”Obrenovac” je rekao da je ovo jedna od većih akcija s obzirom da je ceo prostor od oko 2 hektara bio prekirven smećem.

Predsednik Saveta mesne zajednice Konatice Marko Babić je naglasio da će ubuduće ovde strogo biti zabranjeno odlaganje komunalnog otpada i da će u tu svrhu biti postavljen video nadzor i u skladu sa tim i kažnjavanje počinioca. Babić se zahvalio JKP ”Obrenovac” što je meštanima podelilo kante za komunalni otpad i najavio da će u selu uskoro biti postavljena i dva velika kontejnera. On je apelovao na meštane da budu savesni i da ne bacaju smeće kako bi se sačuvala životna sredina.

Svetlana Perišić načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove uprave Gradske opštine Obrenovac je istakla da ta inspekcija nastavlja sa kažnjavanjem počinioca koji deponuju smeće na mestima koja nisu predviđena za to i apelovala na sve građane da poštuju komunalni red.

Savetnik predsednika Gradske opštine Obrenovac Dejan Kamber je kazao da će ove godine biti uređeni apsolutno svi vodotokovi drugog reda na prostoru opštine.

"To nisu bila obećanja već realnost, a primeri su upravo Beljanica i potok Kolonija. Mi već sad imamo spremnu projektnu dokumentaciju za uređenje Jasenačkog potoka i reke Marice u Draževcu i taj prostor će biti uređen po uzoru na ovaj, koji suštinski izgleda lepše nego ikad." – kazao je Kamber.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE