Obrenovac, 25.08.2019

Radovi na asfaltiranju u Urovcima i Bariču


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 19.10.2017
Sve aktivnosti na terenu izvode se planu i programu JP za izgradnju Obrenovca koji si sprovodi u saradnji sa mesnim zajednicama i Gradskom opštinom Obrenovac.

Foto:lokalnenovine.rs
Prethodnih dana nastavljeni su radovi na uređenju nekategorisanih puteva širom opštine Obrenovac. Asfalt je prvobitno urađen u dve ulice u Bariču, Železničkoj i Bogoljuba Vasiljevića, dok su u toku današnjeg dana mašine bile u mesnoj zajednici Urovci.

U Urovcima, na Šabačkom putu urađena je deonica koja vodi ka Popovićima. Veliki broj meštana živi u ovom kraju i nakon mnogo godina čekanja urađen je asfalt i do njihovih kuća.

Ovom prilikom najavljeni su novi radovi širom mesne zajednice Urovci. U planu je da se urade deonice na putu ka Moldovanovićima, Milivojevićima, Ćebićima kao i prema Savićima i Avramovićima.

Sve aktivnosti na terenu izvode se planu i programu Javnog preduzeća za izgradnju ,,Obrenovac" koji si sprovodi u saradnji sa mesnim zajednicama i Gradskom opštinom Obrenovac.

Direktor Javnog preduzeća za izgradnju ,,Obrenovac" Milan Marošanin istakao je da se koristi svaki dan kako bi bilo urađeno što više ulica širom opštine Obrenovac. On je rekao da uskoro počinje realizacija novog ugovora prema kome će novih sto ulica biti asfaltirano. Vrednost radova u ovom poslu iznosi 17 miliona dinara. Marošanin je ovom prilikom najavio i radove u mesnim zajednicama Ratari i Ušće, dok će od ponedeljka mašine preći u u Trstenicu.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković kazao je da je ovaj deo Obrenovca veoma značajan za opštinu.

- Sva mesta koja gravitiraju oko Šabačkog puta biće u narednom periodu opremljena sa novom infrastrukturom. Već u ponedeljak krećemo sa izgradnjom potpuno nove ulice, koja će biti asfaltirana od Ulice Čede Todorovića u Zvečkoj pa sve do izlaska na Šabački put. Takođe, imaćemo totalnu rekonstrukciju puta koji izlazi na Šabački put iz pravca Skele, koji vezuje Donji kraj Grabovca i školu u Grabovcu. Taj put je u lošem stanju i dugačak je nekoliko kilometara i obećavam da će biti istog izgleda kao i put koji spaja Stepojevac, Draževac i Konatice. Takođe, radićemo rekonstrukciju pravca Draževac - Baljevac koji je isto tako prepun rupa. Tender je raspisan za kanalizaciju u Urovcima, tačnije nastavak izgradnje sa sekundarima do kuća unutar sela. Ukoliko ne bude žalbi, izvođača dobijamo do kraja godine i krećemo i u te radove. Ovaj kraj će postati takav da zaista neće biti razlike između centra Beograda i ovih delova Obrenovca. Iskoristićemo lepe dane, da se naše mašine ne gase sve do prvih snegova, kao što smo radili i proteklih nekoliko godina - naglasio je Čučković.

Ovom prilikom naglašeno je da je u toku izrada projekta kanalizacije od Intereksa do nadvožnjaka na Šabačkom putu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE