Obrenovac, 19.09.2019

Predstavnici UNOPS-a obišli SKC (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 27.09.2017.
Nakon obilaska romskih porodica zbrinutih u objektu izgra─Ĺenom u Mislo─Ĺinu, izvr┼ína direktorka UNOPS-a obi┼íla je Sportsko-kulturni centar

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

Ona se pri poseti uverila u to kako posle poplave izgleda ustanova, ─Źiju je obnovu finansirala Kraljevina Norveška sa 1,5 miliona evra.

Rekonstrukcija ovog objekta po─Źela je u novembru 2015. i obuhvatala je radove u maloj i velikoj pozorišnoj sali, sportskoj hali, galeriji i biblioteci.„Danas smo se podsetili na mo─ç vode i zadrhtala sam dok sam gledala film o poplavi, koja je zadesila Obrenovac. Sportsko-kulturni centar je primer kako zajedno mo┼żemo da obnovimo sve ono što se uništi. UNOPS sara─Ĺuje sa Kraljevinom Norveškom na nekoliko projekata i drago mi je što smo pomogli da se Obrenovac oporavi nakon katastrofe koja ga je zadesila,“ rekla je podsekretarka UN i izvršna direktorka UNOPS-a Grete Faremo.Arne Sanes Bjornstad, ambasador Kraljevine Norveške, izrazio je zadovoljstvo zbog toga što su se ljudi vratili u svoje domove, kao i što su institucije i preduze─ça obnovljeni nakon poplave.

„Zato prijatelji postoje. Tu su da pomognu u nevolji i kada vidite ovako prakti─Źnu primenu, odnosno pomo─ç na terenu, to je mnogo vrednije od stotinu re─Źi i izraza. Zahvaljujem se UNOPS-u, opštini Obrenovac i Vladi Srbije na saradnji. Nadam se da je ovo tek po─Źetak saradnje,“ navodi Bjornstad.Nakon obilaska kompletnog Doma kulture, predstavnici UNOPS-a imali su prilike da vide kako su prostorije SKC-a izgledale nakon poplave, ali i tokom svoje obnove.

U sklopu JP SKC „Obrenovac“ deluju kulturni cntar sa pozorišnom salom, dva bioskopa, galerijom i bibliotekom, i sportski centar sa velikom sportskom halom, kao i otvorenim i zatvorenim plivalištima olimpijskih dimenzija.

Javno preduze─çe SKC „Obrenovac“ po─Źelo je sa radom 1982. godine pod imenom „Dom kulture i sportova“.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE