Obrenovac, 18.02.2019

Drugi dan upisa u srednje škole


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 10.07.2018.
Nakon objavljenih rezultata raspodele po školama, bivši osnovci prema predviđenom planu predaju neophodna dokumenta

Foto:Printscreen
Upis učenika u srednje škole, u prvom upisnom krugu (osim za muzičke i baletske škole) obavlja se još danas predajom dokumenata.

U Gimnaziji u Obrenovcu popunjena su sva mesta. Društveno – jezički smer upisalo je 60 učenika, prirodno – matematički smer 30, a opšti smer 30 mladih Obrenovčana. U Poljoprivredno – hemijskoj školi takođe su popunjena sva mesta, dok su u Tehničkoj školi ostala četiri sloboda mesta za smer trgovac, objasnio je Ivica Protić, direktor Gimnazije u Obrenovcu.

"Ove godine je interesovanje za gimnaziju veliko kao i prethodne školske godine. Primamo 120 đaka i toliko je mesta popunjeno. Prirodni smer ove godine ima dobar upis i tu je svim đacima gimnazija bila prva želja. Dobro je što u poslednje četiri godine za društveno jezički smer konstantno beležimo podizanje bodova potrebnih za upis, tako je ove godine potrebno 77 bodova. U taj smer smo upisali 60 đaka, a mogu da kažem da je za 95 odsto njih taj smer bila prva želja. Opšti smer je imao pad interesovanja, tako da se beleži manji broj bodova", rekao je Protić.

On je napomenuo da je obaveza da se deca sada upišu, a do 1. septembra mogu da se prebace u drugu školu.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević naglasio je da opštinsko rukovodstvo posvećuje veliku pažnju mladima time što se trudi da otvara nova radna mesta.

"Cilj nam je da što više mladih ostane u Obrenovcu, privlačimo investitore kako bi se od poreza na zarade punio opštinski budžet i kako bismo pravili nove programe posvećene mladima. U prethodnom periodu smo podelili nagrade najboljim studentima kao i đacima generacije, a u avgustu šaljemo pedesetoro mladih na besplatno letovanje na Zakintos", kazao je Stanojević.

Objavljivanje preostalih slobodnih mesta, nakon drugog upisnog kruga, očekuje se u sredu, 11. jula, do 8.00 časova. Takođe, objavljivanje konačnog rasporeda učenika po školama u drugom upisnom krugu je u sredu, 11. jula, do 8.00 časova ujutru, tako da je upis učenika u srednje škole u drugom upisnom krugu (osim za upis u muzičke i baletske škole) u četvrtak, 12. jula, od 8.00 do 15.00 časova.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE