Obrenovac, 12.07.2020

URE─ÉENJE PLATOA KOD OBRENOVA─îKE CRKVE (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 09.03.2020.
Radovi na izgradnji parking prostora kod crkve Silaska Svetog Duha na apostole u Obrenovcu

Foto:lokalnenovine.rs


Projekat izgradnje parking prostora pored crkve Silaska Svetog Duha na apostole u Obrenovcu do┼íao je u fazu realizacije. Godinama unazad postojali su razli─Źiti problemi na ovom prostoru, pre svega probleme su pravili uru┼íeni objekti koji su se nalazili na ovom mestu i koji su kori┼í─çeni u razli─Źite svrhe. Projekat izgradnje parking prostora, koji realizuju op┼ítina Obrenovac i Javno preduze─çe za izgradnju Obrenovca, odnosi se na izgradnju novih 25 parking mesta koji ─çe biti od koristi svim posetiocima crkve, ali i svima koji rade u ÔÇŁPrvoj obrenova─Źkoj osnovnoj ┼íkoliÔÇŁ i koji bi svoja vozila parkirali na ovom parkingu.Svi parking prostori koji se nalaze u centru gradske op┼ítine, ┼íto je slu─Źaj i sa ovim parkingom koji je u izgradnji, pru┼żaju zna─Źajan doprinos boljoj organizaciji saobra─çaja.

Radove su posetili predsednik op┼ítine Obrenovac, Miroslav ─îu─Źkovi─ç, Milan Maro┼íanin direktor Javnog preduze─ça za izgradnju Obrenovca i ─Źlanovi Ve─ça op┼ítine Obrenovac, Milo┼í Stankovi─ç i Predrag Jovanovi─ç.

Maro┼íanin je tom prilikom istakao da je investicija vredna 7.982.000 dinara i da o─Źekuje da ─çe radovi biti zavr┼íeni pre postavljenog roka od 45 dana.


On je najavio i nove projekte ─Źija se realizacija priprema za naredni period.


"Uporedo sa izgradnjom parking prostora kod crkve, JP za izgradnju Obrenovca trenutno radi na izradi projektne dokumentacije za parking prostor koji ─çe se nalaziti preko puta, kod ÔÇŁPrve obrenova─Źke osnovne ┼íkoleÔÇŁ, kod ulaza u salu." ÔÇô rekao je Maro┼íanin.


Stankovi─ç je istakao da je sa pove─çanjem ┼żivotnog standarda i prose─Źne zarade koja na nivou Republike Srbije, prema njegovim re─Źima iznosi 510 evra, primetno pove─çanje broja vozila kako na teritoriji grada Beograda, tako i na teritoriji op┼ítine Obrenovac.


Maro┼íanin i Stankovi─ç su iskoristili priliku da promovi┼íu parkig prostore u centru grada, sa ciljem da se olak┼ía funkcionisanje svih u─Źesnika u saobra─çaju. Oni su tom prilikom podsetili gra─Ĺane da imaju na raspolaganju parking prostore u Ulici Majora Tepavca i u Ulici Kara─Ĺor─Ĺevoj, za koje smatraju da su nedovoljno iskori┼í─çeni, a mogli bi svojim kapacitetima zna─Źajno doprineti boljoj organizaciji u saobra─çaju na teritoriji urbane zone.


Stankovi─ç je najavio da ─çe op┼ítina Obrenovac uzeti u obzir sve raspolo┼żive parcele re┼íenih imovinsko pravnih odnosa, kako bi iste iskoristili za izgradnju parking prostora i time olak┼íali svakodnevno funkcionisanje gra─Ĺana.Radi┼ía Kuzmanovi─ç, predsednik crkvene op┼ítine Obrenovac zahvalio se op┼ítini Obrenovac i Javnom preduze─çu za izgradnju Obrenovca na izgradnji parking prostora pored crkve, i samim tim re┼íavanju problema nedovoljnog broja parking mesta sa kojim su suo─Źeni posetioci crkve.

Prilikom posete radova, nadle┼żni su iskoristili priliku i najavili da se u narednom periodu izme─Ĺu ÔÇŁPrve obrenova─Źke osnovne ┼íkoleÔÇŁ i Sokolskog doma u Obrenovcu planira postavljanje spomenika palim borcima na Solunskom frontu u Prvom svetskom ratu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE