Obrenovac, 25.02.2020

PROBLEM ZVANI - NESAVESNI UPRAVNICI ZGRADA


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 25.12.2018.
Čini se da je rešenje na vidiku...

Foto:Thinkstock
Kako bi se napokon pojedini nesavesni upravnici doveli u red i obavljali posao za koji su plaćeni, Privredna komora Srbije će do kraja godine izraditi Kodeks.

Reč je o Kodeksu profesionalnih prava, dužnosti i etičkih normi u skladu sa kojim će upravitelji morati da se ponašaju. U suprotnom, moći će da izgube licencu za rad.

U poslednje vreme veliki broj stanara imao je pritužbe na rad upravnika, posebno na firme koje se profesionalno time bave. I dok stanari shvate da su im izneverena očekivanja, od toga je u velikom broju slučajeva prošlo nekoliko meseci, a računi za takse za rad upravnika su se nagomilavali.

Jedina opcija je bila da isplate dugovanja ili raskinu ugovor. Kada ovaj kodeks zaživi, moći će da se obrate i sudu časti. 

U skladu za zakonom za rad profesionalnih upravnika nadležna je Privredna komora Srbije - objašnjavaju u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. - Ona izdaje i oduzima licencu i organizuje sudove časti na kojima se utvrđuju povrede profesionalnih standarda i normativa. Do kraja ove godine će se izraditi kodeks na osnovu kojeg će se sprovoditi postupci pred sudom časti i u slučaju kršenja pravila oduzimaće se i licence.

Na ovaj način će profesionalni upravnici biti kažnjavani, što će sigurno uticati na podizanje odgovornosti u postupanju i radu, pišu Večernje novosti.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE