Obrenovac, 19.12.2018

Ure─Ĺenje terena banjskog kompleksa


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.02.2018.
Potpuno druga─Źija slika ulaska u Obrenovac...

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

Javno preduze─çe za izgradnju „Obrenovac“, uz saglasnost Gradske opštine, planira kompletno ure─Ĺenje prostora koji se nalazi izme─Ĺu bazena, Hotela, Cevke i spa centra. Za putni pojas koji ─çe spajati ove objekte ve─ç je završena projektna dokumentacija, dok se otvaranje ponuda za javnu nabavku o─Źekuje 9. marta. Vrednost investicije iznosi 22 miliona, a radovi koji ─çe se izvoditi u velikoj meri menjaju izgled ambijentalne celine ulaska u grad.

„Zadatak Javnog preduze─ça u ovom trenutku je bio da isprojektuje kompletnu deonicu, putni pojas koji ─çe spajati bazene sa Cevkom i spa centrom i da to, kao tre─çu fazu, prika┼że i kroz projekat, zatim da dobije gra─Ĺevinsku dozvolu, a raspisana je i javna nabavka za izvo─Ĺenje radova. ┼Żeleo bih da iskoristim priliku da pozovem sve naše sugra─Ĺane, koji se bave gra─Ĺevinarstvom i izgradnjom puteva, da u─Źestvuju u javnoj nabavci jer ─çemo na neki na─Źin pomo─çi i našim firmama koje rade na ovoj teritoriji“, rekao je Milan Marošanin, direktor Javnog preduze─ça za izgradnju „Obrneovac“.

Po─Źetak radova o─Źekuje se ve─ç po─Źetkom aprila meseca, a osim pomenute deonice, projekat podrazumeva i izgradnju parking prostora.

„Putni pojas, za koji sada postoji projektna dokumentacija, kre─çe od kru┼żnog toka koji gravitira od bazena, zatim ide prema spa centru. Ispred samog spa centra se nalazi kru┼żni tok, a tu je i jedan parking prostor sa 32 parking mesta, gde ─çe biti odvojena mesta i za invalide i za sve naše korisnike. Ono što ┼żelim da napomenem jeste da je istovremeno u toku i izrada projektne dokumentacije, od strane Javnog preduze─ça, na preprojektovanju spa centra u budu─çi zdravstveni centar. Rok za izradu te projektne dokumentacije je 40 dana i o─Źekujemo da ─çe gra─Ĺevinska dozvola za ovu vrstu radova biti dobijena do kraja marta meseca. Putni deo koji se u ovom trenutku radi je dvosmernog saobra─çaja sa trotoarima sa obe strane. Apsolutno smo mislili na bezbednost svih naših sugra─Ĺana i svih onih koji budu koristili ovaj put“, naglasio je Marošanin.

Direktor preduze─ça navodi i da ─çe do kraja maja, odnosno sredniom juna, ovaj prostor izgledati baš onako kako je projektom i predvi─Ĺeno. Izgradnja putnog pojasa predstavlja tre─çu fazu ure─Ĺenja ulaska u Obrenovac, a osim predvi─Ĺene deonice, na ovom prostoru ─çe se na─çi tr┼żni centar, atrakcije pozicionirane u blizini Cevke, kao i zdravstveni centar.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE