Obrenovac, 28.05.2020

Uređenje nekategorisanih puteva u Velikom Polju


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 25.02.2019.
Pogodni vremenski uslovi označili su početak radova na uređenju putne infrastrukture širom Obrenovca

Foto:@Cuckovicm
Mehanizacija se trenutno nalazi na teritoriji Mesne zajednice Veliko Polje, a u ovoj, kao i u ostalih 28 mesnih zajednica, do kraja građevinske sezone Javno preduzeće za izgradnju Obrenovca, obavljaće aktivnosti koje su predviđene planom rada.

Milan Marošanin, direktor preduzeća, objasnio je da će, pored asfaltiranja nekategorisanih puteva, u selima biti iskopana nova kanalska mreža, uređena postojeća, a pristupiće se i sečenju šiblja kraj saobraćajnica.

"Moram napomenuti da smo tokom prethodne godine, od 1420 kilometara nekategorisanih puteva. bili prisutni na 580 kilometara, od toga smo uradili 8 kilometara novog asfaltnog puta, uradili smo pripreme za asfaltiranje 24 kilometra puta, 75 kilometara nove kanalske mreže smo prokopali i na skoro 380 kilometara puta smo posekli obale. Naš cilj je da ove godine, sa četiri radne mašine, uradimo još veću kilometražu, a u tome će nam pomoći i nabavka nove opreme u vidu dva seta cirkularnih testera", rekao je Marošanin.

Zoran Marković, zamenik predsednika Saveta mesne zajednice Veliko Polje, kazao je da se radi uređenje puta koji je pretrpeo velika oštećenja zbog ogromnog broja kamiona i mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta.

"To je put od nadvožnjaka prema stublinskoj vodenici. Takođe, lepo vreme koristimo da u selu završimo sve ono što nismo stigli, tako u centru Velikog Polja kao i na putu ka Stankovcima uređuju se obale kraj puteva", rekao je Marković i dodao da se radovi izvode u skladu sa prioritetima koje je utvrdio Savet.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE