Obrenovac, 20.03.2019

Po─Źetak sanacije udarnih rupa po obrenova─Źkim ulicama


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 14.03.2018.
Adekvatni vremenski uslovi ozna─Źili su po─Źetak radova na ulicama u na┼íem gradu

Foto:@Cuckovicm


´╗┐

Preduze─çe „Beograd put“ ju─Źe je zapo─Źelo sanaciju udarnih rupa po gradskim ulicama koje su se otvorile usled snega i hladnog vremena. Radovi se vrše u Nemanjinoj ulici, a tokom marta ─çe biti sanirana ošte─çenja širom Obrenovca.

„Mo┼żemo da ka┼żemo da su hladni zimski dani iza nas, a prve lepe dane koristimo da zapo─Źnemo sanaciju udarnih rupa. Nakon rupa u Nemanjinoj ulici sanira─çe se i rupe kod mosta za Sur─Źin, one su tamo ve─ç du┼że vreme, zatim kod skretanja za Belo Polje, u ulicama Vojvode Miši─ça, Miloša Obrenovi─ça, Vuka Karad┼żi─ça“, rekao je predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac Mirko Vraneševi─ç i dodao da se radovi izvode na osnovu elaborata koji je izradilo Javno preduze─çe za izgradnju Obrenovca.

On je dodao da su u planu brojne lokacije, ali da trenutno najve─çi problem predstavlja rupa na skretanju u Belopoljsku ulicu kod NIS-ove pumpe.

„Teški kamioni koriste ovu raskrsnicu i zato se tu stalno rupe otvaraju. Spremamo se za privremenu sanaciju te raskrsnice, ali ─çe ona morati, bukvalno, na svakih mesec dana da se krpi. Ta raskrsnica je u projektovanju za ozbiljnu rekonstrukciju koja je obezbe─Ĺena ugovorom kada se završi deonica autoputa Obrenovac – Ub. Izvo─Ĺa─Ź je u obavezi da tu saobra─çajnicu vrati u pre─Ĺašnje stanje, tako da ─çe se kompletno menjati i podloga i stavlja─çe se dva nova sloja asfalta“, naglasio je Vraneševi─ç.

Predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac najavio je i to da ─çe u aprilu Direkcija za gra─Ĺevinsko zemljište grada Beograda raspisati tender za projektovanje ─Źetvrte faze Tamnavske ulice.

„Tamnavska ulica ─çe prolaziti iza saobra─çajnog preduze─ça ”Strela” i izlaziti kod Jugopetrola. Tako ─çe te┼żak saobra─çaj biti izmešten, a samim tim ─çe raskrsnica, koja se nalazi u neposrednoj blizini škole ”Jovan Jovanovi─ç Zmaj”, biti bezbednija“, tvrdi Vraneševi─ç.

On je ovom prilikom apelovao na sve u─Źesnike u saobra─çaju da imaju strpljenja jer Obrenovac ne bi mogao da bude najve─çe gradilište u Srbiji, kao što je danas, da kroz njega ne prolaze teški kamioni i gra─Ĺevinske mašine koje i uti─Źu na kvalitet saobra─çajne infrastrukture.

„Nastavi─çemo sa sanacijama, a kada se svi veliki radovi završe u─çi ─çemo u ozbiljnije rekonstrukcije i napraviti grad po našoj meri kakav svi ┼żelimo“, poru─Źio je Vraneševi─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE