Obrenovac, 03.07.2020

Započeta izgradnja kanalizacione mreže u Urovcima


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 30.01.2020.
Preko 400 domaćinstava imaće mogućnost da se priključi na novu mrežu

Foto:lokalnenovine.rs
Započeti su radovi na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Urovci. Reč je o radovima koji su deo zajedničkog projekta započetog 30. oktobra 2019. godine i koji obuhvataju dve mesne zajednice - Krtinsku i Urovce. Vrednost projekta iznosi 149 miliona dinara, a mogućnost da se priključi na novu mrežu imaće preko 400 domaćinstava.

"Ovde ćemo u narednim danima izgraditi 4,8 kilometara niskopritisne kanalizacije i još 1,6 kilometara nove gravitacione kanalizacije. To je posao koji smo započeli 30. oktobra u Krtinskoj, i ovo je zajednički projekat po kome ćemo izgraditi više od 11 kilometara nove kanalizacione mreže sa preko 400 priključaka u ove dve mesne zajednice. U Urovcima bi trebalo da ih bude između 168 i 180", rekao je Branko Matić, direktor JKP Vodovod i kanalizacija, a zatim dodao da je rok za azvršetak radova 210 dana.

"U narednih desetak dana očekujemo da počnu radovi na izgradnji kanalizacije u Zvečkoj na Šabačkom putu, uz posao koji smo već završili na Valjevskom putu za koji čekamo samo da se izvrši primopredaja kako bi krenula priključenja", kazao je Matić.

Radove je obišao i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković, koji je u razgovoru sa okupljenim meštanima najavio da će u ponedeljak biti otvoren tender za projektovanje grejanja za Urovce u okviru projekta treće magistrale toplovoda.

Zamenik predsednika Saveta mesne zajednice Miloš Nenadović ističe da su meštani veoma zadovoljni, iako su mnogi prvenstveno bili u neverici.

"Završetak je planiran za kraj juna, nadamo se da će biti realizovano kao i sve što je do sada bilo obećano", rekao je Nenadović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE