Obrenovac, 28.05.2020

Uskoro registar socijalnih osiguranika i socijalne karte


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 03.08.2017.
Donošenje registra socijalnih osiguranika i izrada socijalnih karata uvešće red u oblast socijalih davanja, kažu u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Foto:Milan Ilic / RAS Srbija
- Da bi uredili sferu socijale, prvo se mora urediti registar, a potom uspostaviti sistem socijalnih karata. Jedino tako je moguće imati red u oblasti socijalnih davanja - rekao je za Tanjug ministar Zoran Đorđević.

 

To ministarstvo najavljuje da korisnici socijalne pomoći, kada se uvede sistem socijalnih karata, neće morati da obilaze desetak šaltera i skupljaju dokumentaciju neophodnu za dobijanje dečjeg dodatka, novčane socijalne pomoći i ostalih socijalnih davanja.

Đorđević napominje da su za vladu pođednako važne i druge oblasti koje direktno ili indirektno utiču na život naših gradana.

- Ova vlada i ministarstvo na čijem sam čelu će odgovorno nastaviti da radi na svim poljima, što naravno podrazumeva i oblast zapošljavanja, kao i oblasti privrednog rasta i razvoja - naveo je Đorđević.

U tom Ministarstvu kažu da rade na zakonskoj regulativi koja će omogućiti da se napravi registar socijalnih osiguranika, koji će biti promptno ažuriran kako se podaci budu menjali.

Ti podaci biće ukrštani sa drugim bazama i, kada se to uredi, korisnici socijalne pomoći i drugih ovakvih prava će svoja prava realizovati znatno lakše, brže i sa neuporedivo manje administrativnih i proceduralnih zahteva.

Rad na tome je, kako kažu u Ministarstvu, već počeo i građani će videti rezultat čim se svi zakonski i tehnicki preduslovi ispune.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE