Obrenovac, 22.02.2020

USVOJEN BUDŽET ZA 2019. GODINU (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 22.12.2018.
Na šestoj sednici Skupštine Gradske opštine Obrenovac odbornici su usvojili budžet za 2019. godinu

Foto:lokalnenovine.rs
Gradska opština Obrenovac na raspolaganju tokom naredne godine ima 1 411 000 000 dinara, što je za preko 100 000 000 uvećan iznos u odnosu na onaj opredeljen za 2018. godinu. Na šestoj, tzv. budžetskoj sednici Skupštine Gradske opštine Obrenovac predstavljen je plan koji podrazumeva potrošnju sredstava opredeljenih od strane Grada Beograda.

„S obizirom na odborničke grupe koje su učestvovale u pripremanju ove sednice, moja obaveza je da taksativno navedem šta ćemo mi sa tim novcem uraditi, uz jasnu napomenu da ostajemo pri istom stavu o načinu funkcionisanja koji je utemeljen u prethodnom periodu, a to je dogovor sa Vladom Republike Srbije, dogovor sa Gradom Beogradom i opredeljivanjem sredstava za sve ono što smo mi kandidovali. Ne postoji ni jedna jedina stvar koju smo mi želeli da uradimo, a da zbog novca nismo mogli. I to je način funkcionisanja na tri nivoa vlasti koji se u prethodnom periodu pokazao kao koristan“, rekao je predsednik Gradske opštine Obrenovac u svom obraćanju prisutnim odbornicima.

Čučković je napomenuo i to da će svi programi kojima se na različite načine izlazi u susret građanima Obrenovca, biti realizovani i u 2019. godini.

„Naš cilj je da se bavimo ljudima. Od besplatnog sporta, besplatnih izleta za mališane, besplatnog odlaska na Čigotu za one koji su, nažalost, narušenog zdravstvenog stanja, do besplatnih izleta za penzionere. To je uspeh svi nas i ne postoji generacija, ne postoji nijedan građanin Obrenovca do kog neka od ovih mera nije stigla“, istakao je Čučković i izrazio nadu da veliki broj političkih okolnosti nadvijenih nad celom Srbijom neće biti prepereka za realizaciju usvojenog budžeta.

Predstavnici opozicionih odborničkih grupa izrazili su na jučerašnjoj sednici nezadovoljstvo jer, kako je rečeno, nemaju dovoljno prostora u medijima, pa su nakon završetka izlaganja napustili lokalni parlament.

„Šesta sednica Skupštine Gradske opštine Obrenovac, poslednja u 2018. godini, naravno, budžetska skupština gde donosimo odluke o predlogu budžeta za narednu godinu, kao i svaka prethodnih godina bila je burna. Ova će biti zapamćena po tome što je na početku jedan deo predstavnika opozicije pokušao da na krajnje perfidan način za govornicom bez prava, bez ikakvog osnova, iznese neke sopstvene zaključke, što sam kao predsednik Skupštine onemogućio izrekavši im opomenu, jer je moj zadatak i obaveza da očuvam dostojanstvo i nesmetan rad ove Skupštine. Nakon toga su kompletna opozicija i predstavnici njihovih odborničkih grupa napustili zasedanje ove sednice, čime su još više pokazali da im zapravo do budžeta i do života i budućnosti građana Obrenovca nije stalo“, rekao je Mirko Vranešević, predsednik Skupštine GO Obrenovac.

Odbornici su na jučerašnjoj sednici usvojili i predlog lokalnog akcionog plana za zapošljavanje, koji se odnosi na one profesije sa malom potražnjom na tržištu.

Budžet za 2019. godinu podrazumeva, između ostalog, četiri puta više novca za asfaltiranje po mesnim zajednicama. Tokom naredne godine, u planu je izgradnja pet mostova, a biće nastavljeni i radovi na uređenju vodotokova, za šta je opredeljeno 2 500 000 evra. Uređenje Cevke, završetak radova na izgradnji Stare opštine, izgradnja trotoara, javne rasvete i domova širom mesnih zajednica, takođe su obuhvaćeni budžetom za narednu godinu.

Na šestoj sednici usvojen je i godišnji plan rada Štaba za vanredne situacije. Za 2019. godinu planirana je nabavka kamiona za vatrogasno-spasilačku jedinicu, novi sistem sirena, ali i evakuaciona vežba, koja će biti organizovana u saradnji sa MUP-om Republike Srbije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE