Obrenovac, 25.08.2019

USPONI NAPRAVLJENI, GORIVO PROBLEM!


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 20.10.2018.
Većina auto-škola u Srbiji će do 25. oktobra otkloniti sve nedostatke na poligonima za obuku vozača

Foto:Thinkstock
Većina od oko 450 auto-škola u Srbiji će do 25. oktobra, kada ističe rok za otklanjanje svih nedostataka na poligonima za obuku, uspeti da ispuni sve zahteve po Pravilniku o radu AŠ.

Najveći problem za ogroman broj auto-škola, prema anketi koju je početkom leta sprovela Privredna komora auto-škola Srbije, bio je kosi uspon namenjen za obuku vozača na poligonu (kretanje pod ručnom).

Tada je više od trećine anketiranih škola izjavilo da "nema uslove ili mogućnost" da izgradi "uspon na poligonu". Ipak, prema podacima koje su Večernje novosti nezvanično dobile iz MUP Srbije, sada je situacija daleko bolja i skoro da nema auto-škole koja taj problem nije rešila. Sigurno je i da produženja roka neće biti.

"Nije to neko veliko ulaganje. Više je bio problem naći lokaciju i kako dobiti potrebne dozvole. Pogotovo na površinama koje imaju više vlasnika", kaže vlasnik jedne beogradske auto-škole. - Uspon mora da bude najmanje dug šest metara, sa visinskom razlikom od 50 cm.

"Svi kukaju zbog novih cena goriva koje u ukupnoj ceni učestvuje sa jednom petinom, ali se retko ko usuđuje da podigne cenu obuke" - kaže Mladen Rašeta. - Svi se nadamo da će gorivo prestati da poskupljuje jer sada od tih 1.000 dinara ostaje jedva 200 dinara za instruktora.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE