Obrenovac, 17.02.2019

Maturanti Tehni─Źke ┼íkole obi┼íli Meitu(VIDEO)


Izvor: Lokalne novine(JS) | Obrenovac, 26.06.2018.
Šansa za posao po završetku srednje škole...

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

Danas je u pratnji direktorke i predstavnika Gradske opštine Obrenovac, oko 80 maturanata Tehni─Źke škole obišlo fabriku Meita, a sve kako bi se upoznali sa na─Źinom rada i svim onim što proizvodi i pru┼ża ovaj gigant.

Meita trenutno zapošljava oko 2000 radnika, a s'obzirom sa se trenutno gradi još jedna fabrika, velika je šansa da ─çe neko od ovih u─Źenika, sada po završetku srednje škole, na─çi uposlenje upravo ovde.

„Više od ─Źetiri decenije se nije desilo da odmah po završetku škole imate šansu da se zaposlite. Upravo se to danas dešava u Meiti. Ovde imaju apsolutno svi iste šanse. Apsolutno je nebitno koga poznaju, rodbinske veze, strana─Źka pripadnost. Ko god od njih bude ┼żeleo da se obiljno zaposli i ima ozbiljnu platu, na pravom je mestu. Moram da ka┼żem da je ovde startna plata više od 60.000 dinara. Svi treba da dodju, da vide i donesu ozbiljnu odluku zarad svoje budu─çnosti.“ – rekao je Predrag Jovanovi─ç, ─Źlan opštinskog ve─ça

Odli─Źna saradnja Tehni─Źke škole,kompanije Meita i Gradske opštine Obrenovac,  ove godine je rezurtirala uvodjenjem dualnog obrazovanja, a u pitanju je smer operater mašinske obrade. Plan je da se i u narednim godinama školuje onaj profil koji nakon zavretka školovanja mo┼że odmah da dobije posao.

Takodje, na zahtev EPS-a, u Tehni─Źkoj školi ─çe od naredne školske godine biti oformljeno odeljenje bravar-monter, koje ─çe biti u dualnom sistemu obrazovanja.   

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE