Obrenovac, 29.02.2020

Rekonstrukcija Ulice Vojvode Mišića


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 03.04.2019.
Radovi podrazumevaju uređenje toplovodne, vodovodne i kanalizacione instalacije, kao i reparaciju asfaltne podloge

Foto:lokalnenovine.rs
Kako je i najavljeno, zbog rekonstrukcije dela saobraćajnice danas je za saobraćaj do 16.00 časova bio zatvoren deo Ulice Vojvode Mišića, od "Žikine pekare" do Hajduk Veljkove ulice.

"Kao što smo i obećali krenuli smo u rekonstrukciju centralnih gradskih ulica. Ovo nije nikakva šminka, ovo je suštinska rekonstrukcija. Biće urađene i sve toplovodne i vodovodne i kanalizacione instalacije kao i reparacija asfaltne podloge", rekao je predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

On je ovom prilikom najavio nastavak radova, a zatim izrazio zahvalnost građanima koji su pozitivno odgovorili na apel nadležnih.

"Nakon ovoga prelazimo na Ulicu Đačkog bataljona i Rvaćansku. I na taj način ćemo zaokružiti prvi ciklus rekonstrukcija po gradu. Zahvaljujem se građanima na kooperativnosti, bukvalno već u 8.00 časova, kada su započeti radovi, ni jednog automobila nije bilo na ulici. Ovo je dokaz da smo mi jedna dobro organizovana zemlja kada to želimo", kazao je Čučković.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanković navodi da je rekonstrukcija ove ulice od vitalnog značaja i objašnjava da se ista odvija u tri faze. Prvi segment rekonstrukcije je od ”Žikine pekare” do vatrogasnog doma, to jest do Hajduk Veljkove ulice, nakon toga će ići segment do Gembeševe ulice, i na kraju do Ulice Kralja Petra Prvog, to jest, do igraonice ”Ribica”.

On je još jednom uputio apel građanima koji stanuju u tom delu grada da uklone svoja vozila, kada je to potrebno, kako bi planirani radovi što pre i neometano bili obavljeni. Stanković je napomenuo i to da će o terminima druge i treće faze će svi Obrenovčani biti blagovremeno informisani.

Boris Ivković direktor JKP ”Toplovod” objasnio je da toplovodna infrastruktura u ovoj ulici prelazi na 18 mesta.

"To je značajan broj prelaza. Od toga 15 prelaza su primarni i strateški važni cevovodi i mi se zaista trudimo da idemo u susret budućim događajima da predupredimo svaku mogućnost da ovaj asfalt ponovo sečemo. Na svim mestima za koja imamo saznanja da mogu biti problematična izvršićemo saniranja kako bi asfalt ostao netaknut, a sve kasnije eventualne radove ćemo nastojati da radimo samo u zoni trotoara ili u zonama zelenih površina, jer je to brže i jeftinije, a nama je cilj da se asfalt ne seče bez plana i sinhronizacije", rekao je Ivković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE