Obrenovac, 10.12.2018

VIKEND U GRADU


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 23.12.2017.
Novogodišnji koncerti, berza igračaka, trampa romana...

Foto:Promo,Klub Ljubitelja Igračaka,Beoinfo,Profimedia
Brojni novogodišnji koncerti, kao i trampa knjiga, berze igračaka, veče tango muzike i radionice i izložbe za decu, samo su neki od događaja na kojima mogu prisustvovati i dobro se zabaviti Beograđani ovog vikenda. Najbolje od svega je što je ulaznica za većinu manifestacija potpuno besplatna.

SUBOTA

1. Novogodišnji koncert Svratišta za decu

Mališani iz beogradskog Svratišta za decu, koji su članovi hora „Raspevano Svratište“ održaće besplatan novogodišnji koncert od 11 sati sa dečjim horom "Horislavci", operskom pevačicom Natašom Tasić Knežević i "Horkestrom" u Narodnom pozorištu.

2. Radionica u Muzeju Vuka i Dositeja

Radionica za decu „Kako ćemo - lako ćemo“, za decu od 10 do 14 godina, biće održana od 12 sati u Muzeju Vuka i Dositeja u organizaciji Narodnog muzeja. Uz spominjanje Vuka i Dositeja kao očeva obrazovanja, deci će biti preneti znanje o tome šta je i koje vrste učenja postoje i kako se sve to uklapa u obrazovanje koje pohađaju, a sve uz diskusije i različite igrice. Prijave su poželjne zbog ograničenog broja mesta.

3. Škola za trudnice i tate na Vračaru

Psihofizička priprema, predavanja i radionica za trudnice i tate zakazana je za 11 sati u svečanoj sali opštine Vračar. Neke od tema predavanja su „Prvi dan u kući, nega novorođenčeta“ i „Masaža beba“. Škola je besplatna, ali je prijava obavezna.

4. Novogodišnji koncert u „Šumicama“

Novogodišnji interaktivni koncert za decu u organizaciji opštine Voždovac i Muzičke radionice „Mari Mari“ zakazan je za 11 sati u SC „Šumice“. Najmlađe Voždovčane očekuju najlepše dečje pesmice i muzičke igre u kojima je, pored učesnika sa scene, predviđeno i učešće publike, ali ih očekuje i gost iznenađenja. Ulaz je slobodan.

5. Festival studentskog filma

Na Festivalu studentskog filma pod sloganom „Oživljavanje“, koji je počeo u petak i trajaće do nedelje, biće prikazan 31 film iz celog sveta u Jugoslovenskoj kinoteci. Pored izabranih filmova koji predstavljaju glavni takmičarski dan, biće prikazani studentski filmovi naših najpoznatijih reditelja. Ulaz za sve projekcije i učešće u radionici je besplatno.

6. „Novogodišnja trampa romana“

Organizatori festivala „Čitam – čitaš“ smislili su četvorosatnu akciju „Novogodišnja trampa romana“ koja će početi u 18 sati u Knjigodromu (Topolska 18). Posetioci će moći da razmene i ponesu kući onoliko romana koliko donesu na ovu akciju, ali i da pročitaju neku knjigu u drugoj prostoriji Knjigodroma, kao i da učestvuju u nagradnim igrama. Ulaz je slobodan.

7. Veče tango muzike u Muzeju nauke i tehnike

Veče tango muzike u izvođenju kvinteta „Tanguango“, koji čine mlade akademske umetnice,  zakazano je za 20 sati u Muzeju nauke i tehnike. Na programu su tradicionalni tango i tango nuevo. Ulaz je besplatan.

8. Koncert Jovana Kolundžije

Jedanaesti tradicionalni koncert Jovana Kolundžije najavljen je za 20 sati u Velikoj sali Hrišćanske adventističke crkve na Vračaru (Radoslava Grujića 4). Maestro će nastupiti sa gudačkim kvartetom Mokranjac i uz klavirsku saradnju mladog pijaniste Vuka Božilovića. Posetioci će moći da čuju dela Baha, Mocarta, Sen-Sansa, Vilijamsa i Bergmana. Ulaznica za koncert se ne plaća.

9. Izložba „Rođenje humanoidne robotike“

Izložba „Rođenje humanoidne robotike: 50 godina Centra za robotiku Instituta Mihajlo Pupin“ otvorena je u četvrtak u Muzeju nauke i tehnike. Mališani će, sve do 31. decembra, moći da vide prvu protetičku robotsku šaku na svetu poznatu kao „beogradska šaka“, prve egzoskelete u svetu, edukacione robote, kao i primere najnovijih dostignuća Centra za robotiku Instituta „Mihajlo Pupin“.

10. Berza stripova i igračaka u SKC

Novogodišnja berza stripova i igračaka počeće od 10 i trajati sve do 19 sati u svečanoj sali Studentskog kulturnog centra. Veliki broj izlagača moći će da prodaju, otkupljuju i trampe stripove, akcione i kolekcionarske figure, igračke, nakit, rukotvorine i slično. Ulaz ja odrasle je 50 dinara, dok je za decu mlađu od 14 godina potpuno besplatan.

NEDELJA

1. Premijera filma „S ljubavlju, Vinsent“

Dugometražni animirani film „S ljubavlju, Vinsent: Misterija Van Goga“ biće premijerno prikazan u 20 sati u Domu omladine Beograda. Film se u vizuelnom smislu bazira isključivo na Vinsentovim radovima, a junaci filma su likovi sa njegovih slika. Da bi se portreti i pejzaži Van Gogovih slika oživeli angažovano je više od 125 vrhunskih slikara, među kojima su Biserka Petrović i Vladimir Vinkić koji će nakon projekcije razgovarati sa posetiocima.

2. Koncert „Muzikona“ na Kolarcu

Starogodišnji koncert Kamernog orkestra „Muzikon“ u okviru sezone „Hiperkjub“ biće održan od 20 sati u "Kolarcu". Tom prilikom „Muzikoron“ će premijerno izvesti Verdijev gudački kvartet u aranžmanu za gudački orkestar. Karte se mogu kupiti na biletarnici "Kolarca" po ceni od 800 i 1.000 dinara.

3. Balkansko arhitektonsko bijenale

Poslednji dan trećeg Balkanskog arhitektonskog bijenala (BAB), koje je počelo 18. decembra, biće održan u Kinoteci (Uzun Mirkova 1). Ovogodišnja tema BAB-a je “Balkanski obrasci u urbanizmu i arhitekturi” koji, kako su naveli organizatori, uz krilaticu “Balkan bez granica” nastoji da diskutuje i promišlja dosadašnje obrasce življenja i kreiranja kako fizičke tako i društvene arhitekture na teritoriji Balkana.

4. Novogodišnja Berza igračaka

Tradicionalna berza igračaka biće održana po 61. put u kafeu „Krem“ od 11 do 14 sati u organizaciji Kluba ljubitelja igračaka. Posetioci će moći da kupe, prodaju i razmene sve vrste igračaka. Ulaz za decu je besplatan, dok za roditelje iznosti simboličnih 50 dinara.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE