Obrenovac, 13.12.2018

NOVA OBAVEZNA VAKCINACIJA


Izvor: N1,Lokalne novine | Obrenovac, 05.01.2018.
RFZO raspisao nabavku za vakcine protiv pneumokoka

Foto:Ilustracija/Promo
Republički fond za zdravstveno osiguranje raspisao je nabavku za pneumokoknu polisaharidnu konjigovanu vakcinu, adsorbovanu za period od 12 meseci, za potrebe zdravstvenih ustanova u Srbiji.

Nabavka je podeljena u dve partije - za obaveznu imunizaciju lica određenog uzrasta traži se 165.000 vakcina, a za obaveznu imunizaciju lica u posebnom režimu 4.500 vakcina.

Ukupna procenjena vrednost nabavke, bez PDV-a, je 904 miliona dinara.

Kako se precizira u dokumentaciji, za partiju 1 ponuđač je dužan da dostavi ponudu za vakcinu koja se koristi za aktivnu imunizaciju protiv oboljenja izazvanih Streptococcus pneumoniae za decu uzrasta od navršena 2 meseca do navršenih 24 meseca života, a za partiju 2 ponudu za vakcinu koja se koristi za aktivnu imunizaciju protiv oboljenja izazvanih Streptococcus pneumoniae lica u posebnom riziku od navršene 2 godine i starijih koja nisu prethodno vakcinisana.

Republički fond za zdravstveno osiguranje će zaključiti okvirni sporazum, dok će ugovor o javnoj nabavci zaključiti Institut za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut, dodaje se, a ponuđač je u obavezi da u slučaju zaključenja okvirnog sporazuma, odnosno ugovora, količinu od 41.250 injekcionih špriceva za partiju 1, odnosno količinu od 2.500 injekcionih špriceva za partiju 2, isporuči najkasnije do 28.02.2018. godine.

Podsetimo, vakcinacija dece protiv bakterije streptokokus pneumonija (pneumokoka) biće obavezna od 1. marta, predviđeno je Pravilnikom o imunizaciji.

Rok za ponude je 2. februar.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE