Obrenovac, 24.05.2020

VANREDNO STANJE SE UKIDA NA ĐURĐEVDAN


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 04.05.2020.
DR KON: VANREDNE MERE OSTAJU I POSLE VANREDNOG STANJA

Foto:Screenshot/Pink tv


Aleksandar Vučić saopštio je da će vanredno stanje biti ukinuto sledeće nedelje na Đurđevdan, što znači da u četvrtak nemamo policijski čas.

Vučić je objasnio da će potpisan predlog predsednika i premijerke ići u sredu u Skupštinu i da se očekuje ukidanje vanrednog stanja.

"To bi značilo da od četvrtka nećemo imati policijski čas", rekao je predsednik .

"Naravno da je ljudima teško što provode vreme u kući, ali je to bio jedini način da sačuvamo naše roditelje, da sačuvamo i mlađe ljude i mislim da smo u najvećem delu to i uspeli", rekao je predsednik Vučić.

Dr Kon je rekao i da po ukidanju vanrednog stanja, ostaju vanredne mere.

-Samo vanredno stanje ukida policijski čas i angažovanje vojske u civilne svrhe - objasnio je Kon.

Predsednik je prethodno obrazložio da je državi bilo veoma važno mišljenje struke kada je u pitanju epidemija koronavirusa. Predsednik Vučić je istakao da je sve vreme razgovarao sa strukom, ali da nije stručan za njihov posao.

- Mi smo se trudili da između njihovih mišljenja ponudimo kompromisno rečenje - rekao je Vučić, dodajući da Kon kao potpukovnik veoma dobro razume šta je država.

Epidemiolog Predrag Kon je istakao da u okviru lekarskog dela kriznog štaba bilo je mišljenje prof. Nestorovića koji je smatrao da tokom praznika ne treba zadržavati slobodu kretanja, i posle nekoliko dana praćenja rezultata došlo se do toga da se relaksiraju mere kretanja.

-Ova kiša je dosta doprinela, i nije bilo nekih velikih okupljanja - istakao je Kon za Pink, dodajući da se dolazilo do kompromisa pri donošenju mera, jer je to, kako smatra prirodan proces rada.

Ističe i da nije istina da je struka popustila pred politikom.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE