Obrenovac, 17.02.2019

Dodeljeni vaučeri za 'Matursko leto'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 06.07.2018.
38 najboljih maturanata i 12 studenata uživaće u najlepšim plažama i popularnim izletima na Zakintosu

Foto:lokalnenovine.rs
U Klubu za mlade u Obrenovcu juče je predstavljen projekat koji se ovoga leta po drugi put realizuje, a koji podrazumeva da 38 najboljih maturanata i 12 studenata potpuno besplatno odlazi na zasluženi odmor u Grčku.

"Obrenovčani će drugu godinu zaredom imati priliku da uživaju u najlepšim plažama i popularnim izletima na Zakintosu. Očekuje ih izuzetno zanimljiv program na popularnom ostrvu. Raduje nas uspešna saradnja sa opštinom, a maturantima i studentima želimo da se lepo provedu", kazao je Nemanja Stojanović, ispred agencije ,,Balkan Fun”.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević objasnio je da novac za projekat obezbeđen time što je dodatno povećan prihod opštine Obrenovac kroz porez na zarade.

"Nastavnička veća sve tri srednje škole iz Obrenovca odabrala su po dva najbolja učenika završnih godina na osnovu njihovih rezultata. Dobitnici vaučera su i studenti koji nisu dobili stipendije u toku prethodne godine ali su njihovi rezultati u toku studija bili izvanredni i kandidovali su ih za ovu nagradu. Utisci mladih koji su prošle godine išli na put dali su nam podstrek da nastavimo sa ovim projektom", rekao je Stanojević.

"Ponosni smo na ove mlade ljude, na naše sugrađane. Oni su zaista najbolje što Obrenovac ima i svakako su zaslužili ovakvu nagradu. Ovo je prilika da napune baterije, da se pripreme za fakultet, nove radne pobede i da se naravno lepo provedu. Opština Obrenovac od samog početka školovanja brine o svojim učenicima. Obezbeđujemo odlazak na zimovanje i letovanje mališanima od prvog do četvrtog razreda, od petog razreda do 18. godine svi dečaci i devojčice besplatno se bave sportom. Najbolje studente nagrađujemo stipendijama, dok đacima generacija uvek dajemo simbolične novčane nagrade za njihov veliki uspeh. Đacima koji ne nastavljaju školovanje pružamo priliku da odmah započnu svoju karijeru u fabrici ,,Mei Ta”. Samo prethodne nedelje sto maturanata ,,Tehničke škole” posetilo je kompaniju u Bariču i u narednim mesecima počeće da rade. Mi ćemo nastaviti da sprovodimo sve ove aktivnosti pošto mladi ljudi predstavljaju budućnost našeg grada", istakao je Uroš Mirićić ispred Kabineta predsednika Gradske opštine Obrenovac.

Polazak maturanata i studenata očekuje se početkom avgusta i oni će boraviti 11 dana u Grčkoj.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE