Obrenovac, 28.05.2020

VOZAČI BESNI, DRUGI TRLJAJU RUKE


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 26.11.2018.
Za garažu u Beogradu mesečno 200 evra

Foto:Thinkstock
Obezbeđeno parking-mesto u krugu "dvojke" ili u uskim ulicama Vračara san je svakog vozača koji krstari prestoničkim ulicama.

I dok se za mesečni zakup velikih, javnih parkirališta mora konkurisati i nekoliko meseci unapred, pred sugrađanima se nalazi i mogućnost mesečnog iznajmljivanja garažnog mesta u unutrašnjim dvorištima ili podzemnim garažama stambenih zgrada. Zvuči kao opcija koja bi mnogima odgovarala, sve dok ne čuju cene - do čak 200 evra u samom srcu Beograda.

Iznajmljivanje garsonjera ili jednosobnih stanova u Beogradu staje kao garažno mesto za mesec dana. Iako se čini neverovatnim, slobodna garažna mesta u delovima Beograda gde je prava lutrija pronaći parking- -mesto staju kao i prosečna stambena jedinica. Svi vozači koji su u naletu besa zbog manjka parking-mesta u Beogradu pomislili da posedovanje garaže nema cenu, ugrišće se za jezik pogledavši oglase za garažno mesto.

Najviše parking-mesta izdaje se u samom centru Beograda, na Starom gradu, a potom i na Vračaru. Upravo ovo su gradske opštine na kojima su i najviše cene mesečnog izdavanja garaže ili parking-mesta.

Tako cena garaže u Dositejevoj ulici, ispod zgrade Narodnog pozorišta, staje 200 evra za mesec dana najma, dok je nešto niže, samo stotinak metara dalje, u popularnoj Ulici Strahinjića Bana cena garažnih mesta od 120 do 150 evra za mesec dana. Ponuda je bogata i u ulicama na donjem Dorćolu, gde se garažno mesto ceni od 90 evra pa naviše. Ne manjkaju ni ponude na Vračaru.

Za obezbeđeno parking-mesto u blizini Hrama Svetog Save za mesec dana mora se izdvojiti najmanje 100 evra, dok na nešto udaljenijim lokacijama prema Crvenom krstu cena postepeno pada. Tako se u neposrednoj blizini Kalenić pijace mesečno za garažu mora izdvojiti najmanje 80 evra.

"Živim na Novom Beogradu, a radim u blizini Nemanjine u starom delu Beograda. Posle stresa zbog saobraćajnih gužvi preko mostova sledi briga da li ću naći slobodno mesto u javnoj garaži ili u popularnim "štekovima" koji nisu zonirani. Mesečni najam javne garaže je preskup, a u nekoliko navrata kada sam pitala rekli su mi i da nema mesta. Zato sam i uzela garažno mesto, iskreno na kraju nisam ni pitala za cenu samo da ugrabim garažu", objašnjava Anica Jovanković, diplomirana ekonomistkinja, prenose Večernje novosti.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE