Obrenovac, 07.06.2020

Stigla voda u Nikolića kraj u Stublinama


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 02.08.2019.
Posle dva meseca od obećanja, na gradsku vodovodnu mrežu priključeni su novi korisnici

Foto:lokalnenovine.rs
U skladu sa obećanjem koje je dato pre dva meseca, danas je u Nikolića kraj u Stublinama stigla voda. Tim povodom je predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković sa svojim saradnicima posetio domaćinstvo Radosava Cvetkovića.

Cvetković je objasnio da je u njegovom domaćinstvu do sada korišćena bunarska voda koja je, po analizama, bila lošeg kvaliteta.

"Kasnije smo počeli da dovozimo vodu autom iz sela, ali ovo nam sada mnogo znači i mnogo smo srećni", rekao je domaćin u razgovoru sa predstavnicima opštine.

Novoizgrađeni sekundar u Stublinama je dužine 300 metara dok je prečnik fi 63.

"Ovde već imamo 5 novih priključaka, a imaćemo ukupno 15 novih korisnika. Ovo je veliki dan za našu firmu, jer smo posle više od 10 godina počeli sami da radimo sekundare. Finansijski, tehnički i kadrovski smo se osposobili da one deonice koje su nešto kraće i nisu većeg prečnika uradimo sami bez angažovanja dodatnih izvođača", objasnio je direktor JKP Vodovod i kanalizacija Branko Matić.

Čučković je u razgovoru sa meštanima podsetio da je ispunjeno dato obećanje da će na Svetog Iliju poteći zdrava, pitka voda u Stublinama, a zatim je napomenuo da će vodu dobiti i ostala sela koja trenutno nemaju vodovodnu mrežu.

Predsednik Saveta mesne zajednice Stubline Petar Petrović rekao je da je plan da se mesečno uradi po jedna ulica.

"Imamo u planu 7 ulica, ulice određujemo na osnovu prioriteta, to jest gde građani nemaju vode ili imaju vodu lošeg kvaliteta. Sledeće godine završavamo izgradnju vodovodne mreže u većem delu Stublina i posvećujemo se projektovanju kanalizacije", kazao je Petrović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE