Obrenovac, 22.02.2020

Veliko priznanje za inovatorstvo i preduzetnički duh dodeljeno Velisavu Velji Dragićeviću


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 25.12.2018.
Slepi inovator iz Zvečke osvojio specijalnu nagradu za inovatorstvo na NTI 2018

Foto:lokalnenovine.rs
Tim Teslijanci, predvođen slepim inovatorom Velisavom Veljom Dragićevićem, osvojio specijalnu nagradu za preduzetnički duh u Takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju u 2018 godini. Centar za nove ideje, od osnivanja, pruža maksimalnu podršku aktivnostima slepog inovatora iz Obrenovca.

U petak 21.12.2018. godine u direktnom prenosu na RTS 2 u okviru završnog nastupa finalista dat je značaj ovoj nagradi, a Veljine inovacije zvanično proglašene za najbolje u regionu u konkurenciji osoba sa invaliditetom. Koncept Najbolja tehnološka inovacija u organizacija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Tehnoloških fakulteta Beograd i Novi Sad postoji već 14 godina, a ovo je prvi put da se ovakvo priznanje dodeljuje i timu osoba sa invaliditetom.

Velisav Dragićević je potpuno izgubio vid pre oko 30 godina u svojoj četrdesetoj godini, ali ga to nije omelo da stvara, da nastavi sa razvojem pronalazačkog duha i da osvoji ovako vredno priznanje. Velja je na dodeli nagrade kratko izjavio: "Idemo još snažnije, nema stajanja. Kao civilizacija nismo dovoljno iskoristili mehaničku energiju gravitacionih sila u proizvodnji električne energije, a tada nebi bilo nikakvog zagađenja, pogotovo što bi sačuvali reke“.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE