Obrenovac, 10.12.2018

VEĆINA SRBA NOVU GODINU DOČEKAĆE KOD KUĆE


Izvor: Kurir,Lokalne novine | Obrenovac, 30.12.2017.
A za poklon najviše žele novac, tehniku, putovanja, obuću i kozmetiku

Foto:Shutterstock,Profimedia
Žene u Srbiji za Novu godinu najviše žele putovanja, obuću i kozmetiku dok muškarci preferiraju novac ili tehniku.

Ipak, najčešće se spominju poklon kao što su čizme, rukavice, šal i kapa, torba i novčanik, ali i 7,4 odsto ispitanika poželelo je mobilni telefon, laptop, kompjuter, gejming konzole…

"Dame će se obradovati šminki čak i da je to neki osrednje poznat ili nepoznat brend. Takođe, nećete pogrešiti ni ako poklonite cipele, ali za takav poklon savetujemo da ne kupujete sami ako niste u potpunosti uvereni da je broj odgovarajući. Iako muškarci veruju da žene vole cveće samo zato što se obraduju kada ga dobiju na poklon, čini se da pretpostavka nije tačna. Prema mišljenju naših sugrađanki cveće nije baš toliko poželjan poklon kao što se misli, a generalno nisu dobri izbori ni: kućni ljubimac, šerpa, lonac, tiganj, toster, sportska oprema…", pokazala je anketa kompanije Intelidžens (Intelligence) na osnovu 1.200 ispitanih. Knjige je poželelo svega 1,5 odsto stanovnika.

Ako poklone birate prema broju godina onoga koga darivate, onda treba znati da je osobama do 25 godina dobar izbor bilo kakva tehnika a oni do 34 godine bi želili odeću ili obuću.

"Zanimljivo je da oni od 45 do 54 godine žele samo dobro društvo i odlazak na ručak ili piće. Najstariji (preko 65 godina) ne žele ništa posebno, a ako im već poklanjate nešto, dobra ideja je da ih samo posetite, mada se ne bi bunili i da dobiju neko putovanje. Tu svakako prednjače domaće banje i planine", kažu u kompaniji.

Što se tiče dočeka Nove godine, čak 41 odsto ispitanih će je dočekati kod kuće a 9 odsto kod nekoga. U restorane i kafiće će otići 17,7 odsto ljudi, dok neodlučnih ima 12 odsto.

Na putovanje će otići tek 4,3 odsto a 2 odsto ispitanih ne obeležava ovaj datum.

Zanimljivo je da je više muškaraca odlučilo gde će za doček nego žena.

"Mlađima od 25 više prija veće društvo i javno organizovan doček, dok naši stariji sugrađani više vole kućnu atmosferu. Oko 2 odsto naših sugrađana će samo dočekati Novu godinu, a gotovo isti broj kaže da ne poštuje ovaj praznik i da će ga prespavati", dodaju u kompaniji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE