Obrenovac, 12.07.2020

Obilazak radova na izgradnji kanalizacije u Zvečkoj (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 06.03.2020.
Gradilište u Zvečkoj danas su obišli predstavnici opštine Obrenovac zajedno sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem i direktorom EPS-a Miloradom Grčićem

Foto:lokalnenovine.rs


Vesić je tom prilikom podsetio na to da se poslednjih godina dosta ulaže u ovo naselje, što je doprinelo poboljšanju kvaliteta života ljudi.

"Ovde je bilo mnogo problema, jer nije lako živeti bez kanalizacije, javnog prevoza, s lošim putevima i bez škole. Poslednjih nekoliko godina stvari se menjaju zbog toga što Grad raspolaže s više novca i u čitavoj zemlji ima više investicija. Da toga nema, ne bismo ni imali novca za ova ulaganja." – rekao je Vesić, podsećajući na to da investitori plaćaju naknadu za građevinsko zemljište, od čega se pravi kanalizacija, putevi, škole i sve što je građanima potrebno.

Svega toga ne bi bilo, dodao je Vesić, da predsednik Vučić ne razgovara sa svetskim državnicima i da ne dovodi brojne investitore u zemlju. Osim gradnje, investitori doprinose i otvaranju novih radnih mesta i obezbeđivanju više novca za rešavanje problema. Zato se naša zemlja podiže. Svi zajedno delimo istu sudbinu, a ona je poslednjih godina dobra, ocenio je Vesić.

"Posebno sam ponosan na to što će u Zvečkoj nakon realizacije ovog posla ostati mali broj kuća bez kanalizacije, ali i to ćemo da rešimo, jer rešavamo problem po problem." – istakao je Vesić.On je građanima Zvečke još jednom poručio da je svaka politika dobra ako je dobra za ljude.

"Suština je da u svakom mestu svake godine bude ponešto bolje. U Zvečkoj je zasigurno danas bolje neko pre pet godina, ali za godinu dana opet mora da bude bolje nego danas. Dokle god je tako, ta politika je dobra." – naglasio je Vesić.

Predsednik opštine Miroslav Čučković podsetio je na to da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić posetio brojne mesne zajednice, zajedno sa rukovodstvom te opštine, te da su one danas mnogo lepše i komfornije za život."Jedna od njih je danas u „blatu”, ali za nekoliko meseci ovde će biti urađena kanalizacija, a potom i grejanje. Potpisali smo projektovanje treće magistrale, tako da ćemo „šabačkom džadom” ispratiti otpadne vode ka fabrici za preradu otpadnih voda, a dopratiti toplu vodu u domove." – istakao je Čučković.

Investitor je Opština Obrenovac, posredstvom JKP „Vodovod i kanalizacija”, a ulaganja iznose oko 103 miliona dinara. Direktor ovog obrenovačkog preduzeća Branko Matić precizirao je da je reč o izgradnji nedostajuće kanalizacione mreže na potezu Šabačkog puta, to jest od Ulice 14. oktobra do nadvožnjaka u Zvečkoj, u dužini od približno tri i po kilometra. Gradiće se cevovodi i sa jedne i sa druge strane Šabačkog puta, a projekat podrazumeva i izgradnju crpne stanice, nakon čega će biti izgrađena i sekundarna mreža. Rok za završetak je 210 dana.

U protekle četiri godine, ovo preduzeće izgradilo je oko 40 kilometara kanalizacije i oko 20 kilometara vodovodne mreže, a nastaviće sa sličnim projektima, poručio je Matić.

Jedan od zahvalnih žitelja Zvečke Dragan Isailović ukazao je na poverenje koje građani imaju u predsednika Vučića, kao i u rukovodstvo Grada i Opštine, da će radovi biti realizovani u datim rokovima."Predsednik opštine govorio je o potrebi da se izgradi toplovod, što je takođe veoma važno, jer ovde se 2.300 domaćinstava greje putem individualnih ložišta. Na taj način biće rešen veliki ekološki problem." – istakao je on.

Događaju su prisustvovali i predsednik SO Obrenovac Mirko Vranešević, kao i članovi Opštinskog veća.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE