Obrenovac, 12.08.2020

Izgradnja vodovodne mreže u Zvečkoj


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 23.10.2017
Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković obilšli su danas radove na izgradnji vodovodne mreže u Zvečkoj i najavili asfaltiranje ulice Čede Todorovića i postavljanje javne rasvete

Foto:lokalnenovine.rs
Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković obilšli su danas radove na izgradnji vodovodne mreže u Ulici Čede Todorovića u naselju Zvečka, i najavili njeno asfaltiranje i postavljanje javne rasvete u dužini od 1,5 kilometara.

 Vesić je precizirao da je u izgradnju nove vodovodne mreže Grad Beograd obezbedio oko 8,5 miliona dinara, dok će sa asfaltiranjem i javnom rasvetom kompletno ulaganje iznositi oko 300.000 evra.

– Ukupno ulaganje Grada Beograda u opštinu Obrenovac ove godine iznosi oko 3,4 miliona evra. Kada se uzme u obzir da je pre ove investicije urađena kanalizacija u obrenovačkim naseljima Šljivici i Braće Jugović, kao i revitalizacija reni bunara, čija je vrednost oko 2,4 miliona evra, dok je za asfaltiranje puteva uloženo dodatnih milion evra – ukazao je gradski menadžer i podsetio da Grad Beograd zajedno sa Ministarstvom prosvete u tom naselju gradi školu.

On je dodao da prigradska naselja u infrastrukturi moraju da dostignu standrade koji postoje u užem jezgru prestonice, podsetivši da se uspešno sprovodi projekat da za 10 godina svaka kuća u Beogradu ima vodu, kanalizaciju, put i javni prevoz do svog domaćinstva.

– Za poslednje tri godine na teritoriji Beograda urađena su 332 kilometra vodovodne i 115 kilometara kanalizacione mreže. Neophodno je da uradimo i pet fabrika za preradu otpadnih voda. Posle tog perioda očekujem da svi imaju iste uslove za život, bez obzira na to da li žive u Zvečkoj, Grockoj, na Skeli ili Terazijama – naveo je Vesić.

Politika ove gradske vlasti je da se mnogo više ulaže u prigradske sredine, jer se u njih nije ulagalo decenijama unazad, zaključio je gradski menadžer, podsetivši da je naselje Zvečka, sa 11.000 stanovnika, godinama bilo „slepo crevo”.

Čučković je istakao da u saradnji sa Gradom Beogradom trenutno u Obrenovcu ima više od 50 gradilišta i zahvalio je gradskom menadžeru što se svaki dan trudi da rubni delovi te opštine postanu počeci, a ne krajevi Beograda.
Na novu vodovodnu mrežu u dužini od tri kilometra biće priključeno oko 30 domaćinstava, sa tendencijom daljeg proširenja. Radovi će se izvoditi u narednih 30 dana, iako je predviđeni rok za njihov završetak 90 dana, istakli su iz obrenovačkog vodovoda.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE