Obrenovac, 04.06.2020

Prvi dan Velikogospojinskog vašara u Grabovcu(VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 28.08.2017.
Grabovac je i ove godine, u želji da nastavi tradiciju, organizovao Velikogospojinski vašar…

Foto:lokalnenovine.rs
 

Bogat program i pokloni za najmlađe dočekali su veliki broj meštana ovog sela. Gospojinske dane otvorilo je KUD „Miloje Beljinac“ iz Skele, nakon čega je usledilo predstavljanje Karate kluba „Feniks“.

Deca koja 1. septembra kreću u prvi razred dobila su od Gradske opštine Obrenovac i MZ Grabovac paketiće i pribor neophodan za početak školske godine. Kompletnu organizaciju podržala je Gradska opština Obrenovac, bez koje, kako posetioci kažu, ništa ne bi izgledalo onako kako danas izgleda.

„Mi već par godina unazad pokušavamo da oživimo Gospojinske dane u Grabovcu. Pre mnogo godina, to je bilo masovno okupljanje meštana našeg sela. Sada više pažnje posvećujemo kulturno-umetničkom programu i takmičarskom delu koji nas očekuje sutra, 28. avgusta, kada proslavljamo seosku preslavu.

Za program prvog dana zaduženi su KUD „Miloje Beljinac“ iz Skele i Karate klub „Feniks“. Zahvalio bih se na finansijskoj i moralnoj podršci koju Gradska opština Obrenovac pruža iz godine u godinu,“ rekao je Željko Topalović, zamenik predsednika Mesne zajednice Grabovac.

Ova tradicionalna manifestacija, osim proslave i pripremljenog programa, već godinama predstavlja i priliku za razgovor između rukovodstva GO Obrenovac i najvećeg sela u našoj okolini.

„U ime rukovodstva opštine Obrenovac, rekao bih da je čitav grad ponosan na ono što su meštani Grabovca svih ovih godina radili i što su se trudili da obnove nešto što čini srpske običaje i tradiciju. Pre nekoliko godina, od njih smo naučili da praznici nisu tu samo za veselje, već i za razgovor. Tada su na Veliku Gospojinu izašli sa zahtevima, koje je predsednik opštine saslušao, a zatim i sproveo u delo. Uradili smo prelep i bezbedan put do manastira. Pre dve godine dogovorena je i fiskulturna sala, koja je danas na raspolaganju deci iz Grabovca. I ovaj dan smo iskoristili za razgovor i već sada mogu da najavim da ćemo mnogo više pažnje posvetiti ovom selu. U ime Veća najavljujem velike infrastrukturne radove na svim putevima u Grabovcu,“ istakao je pomoćnik predsednika opštine Obrenovac Dragan Blažić.

Sam dan Velike Gospojine obeležiće fijakerijada. Defile fijakera zakazan je za 9:30 časova, dok će takmičarski deo početi u deset sati. Ova fijakerijada tradicionalno okuplja veliki broj uzgajivača i zaljubljenika u konje i konjički sport.

Uskoro video...

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE