Obrenovac, 15.02.2019

Održan drugi „Vinski festival“ u Obrenovcu (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 04.02.2018.
Najbolja vina iz Srbije i regiona stigla su u obrenovački Sokolski dom

Foto:lokalnenovine.rs
Drugi „Vinski festival“ u Obrenovcu još jednom je pokazao zašto treba da postane tradicija koju će svi sa zadovoljstvom negovati. Sokolski dom je juče bio centar za sve ljubitelje ovog pića, a 27 vinarija je izašlo pred posetioce sa svojim najkvalitetnijim proizvodima.

„Jako je dobar odziv vinara. Bukvalno su svi potvrdili dolazak još prvog dana. Našu objavu na fejsvuku videlo je preko 30 000 ljudi. Svi nas podržavaju i ovo je na neki način kulturna manifestacija za naš grad. Nadam se da će postati tradicionalna. Želim da se zahvalim Gradskoj opštini Obrenovac što je drugu godinu zaredom pokrovitelj manifestacije, kao i drugim sponzorima“, rekao je Mihailo Dimitrijević, organizator festivala.

Gradska opština Obrenovac ima jednu želju – da se već na sledećem festivalu toče vina iz obrenovačkih vinarija.

„Kako se razvija voćarstvo, nadam se da će tako i vinogradarstvo početi da se razvija i da ćemo iduće godine imati i vinarije iz Obrenovca. Moram da kažem da je i ovog puta tu dobar broj izlagača i posetilaca. Ova manifestacija polako prelazi u tradiciju i nadam se da će grad Obrenovac biti i grad vina u godinama koje dolaze“, kazao je Aleksandar Bogićević, predsednik Komisije za poljoprivredu GO Obrenovac.

„Vinski festival“ u Obrenovcu, po broju posetilaca, apsolutno može da stane rame uz rame sa sličnim manifestacijama koje imaju dužu tradiciju. To su potvrdili i vinari sa dugogodišnjim iskustvom, a pohvale na račun organizacije i pratećeg programa samo dokazuju da se radi o festivalu pred kojim je svetla budućnost.

Posebnu pažnju gostiju privuklo je vino koje nosi ime Tome Zdravkovića, a koje se nalazi na tržištu i oduševljava kupce tek nešto više od godinu dana.

Crno, belo, roze, pa onda sir i suhomesnati proizvodi. Na štandovima su se našli i sremački specijaliteti za svakog gosta, što je dodatno uticalo na utiske prisutnih.

Obrenovačku izložbu vina pratio je i prodajni karakter, a posetioci su za bocu kvalitetnog pića morali da izdvoje od 250 do 2500 dinara.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE