Obrenovac, 12.08.2020

Nova vozila u JKP 'Vodovod i kanalizacija' (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 14.01.2019.
Obnova voznog parka dovodi do uštede u vezi servisiranja, ali i unapređene brige o potrebama Obrenovčana

Foto:lokalnenovine.rs
Vozni park Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija ”Obrenovac” bogatiji je za tri nova vozila. Reč je o vozilima marke ”Sitroen” koja će biti korišćena za potrebe sektora vodosnabdevanja, sektora održavanja i sektora opštih poslova.

Direktor tog preduzeća Branko Matić rekao je da je nabavka ovakvih vozila poslednji put obavljena 2007. i 2010. godine.

"Starost našeg voznog parka je prilično velika, prosek je 10 godina, a ukupno imamo 21 teretno vozilo i 8 putničkih vozila. U prethodne tri godine dobili smo jednu cisternu za pitku vodu, nabavili smo jedan manji kamion i nabavili smo još jedno putničko vozilo. Nadamo se da ćemo istim tempom nastaviti i 2019. godine i da ćemo uspeti u potpunosti da obnovimo svoj vozni park, jer će to dovesti do znatnih ušteda u vezi servisiranja vozila koja nisu mala stavka u našem budžetu", istakao je Matić.

On je najavio da se u 2019. godini očekuje i novo specijalno vozilo za odgušenje, kao i da je u planu nabavka dva manja teretna vozila i jednog terenskog vozila za potrebe vodoizvorišta.

Predrag Jovanović, član Veća Gradske opštine Obrenovac, napominje da je nabavka novih mašina i vozila za javna preduzeća važna jer ima za cilj unapređenje brige o građanima Obrenovca.

"Prethodne 3 godine se ozbiljno bavimo našim javnim preduzećima, novom opremom, novim vozilima, a sve u cilju kvalitetnije brige o građanima. U narednom periodu ćemo se još ozbiljnije baviti ovim problemom. Vozila koja su stara po 10 i 15 godina odnose ogromna sredstva na servise i održavanje, imali smo slučajeve da vozila stoje u servisima po nekoliko meseci i na kraju ne mogu da budu popravljena. Zato ćemo se potruditi da u naredne tri godine sve zamenimo novim, jer krš treba da ide na otpad", kazao je Jovanović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE