Obrenovac, 12.07.2020

ODRŽAN ČETVRTI FESTIVAL VINA U OBRENOVCU


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 02.02.2020.
Svoje proizvode predstavili izlagači iz cele Srbije

Foto:lokalnenovine.rs
Četvrti obrenovački Festival vina, u organizaciji Mihajla Dimitrijevića i Gradske opštine Obrenovac, održan je u subotu u sali Sokolskog doma. Pozivu da učestvuju u manifestaciji odazvali su se i ove godine proizvođači vina iz cele Srbije, a na štandovima su se mogli naći i ukusni sirevi, kačkavalji, suhomesnati proizvodi, pikantni začini.

Da vino spaja ljude, potvrdila su 32 izlagača, kao i brojni posetioci koji nisu propustili priliku da probaju različite vrste omiljenog alkoholnog pića. Degustaciju su pratile i koreografije Kulturno-umetničkog društva "Kruna" iz Velikog Polja.

Organizator festivala Mihajlo Dimitrijević posebno se zahvalio Gradskoj opštini Obrenovac koja je i ove godine pružila maksimalnu pomoć i podršku organizaciji samog događaja.

 

Opštinsko rukovodstvo poručuje da će i u narednom periodu biti "vetar u leđa" ovakvim i sličnim manifesacijama, što predstavlja svojevrstan poziv svim poljoprivrednicima da svaku ideju sprovedu u delo i predstave svoj rad.

"Uprava će pomoći proizvođačima sa subvencijama, ali ne samo ona, već i Republika i Grad i dobrodošao je svaki poljoprivredni proizvođač, koji bilo kakvu ideju ima i želi da je realizuje", rekao je Miodrag Mitrović, predsednik Komisije za poljoprivredu GO Obrenovac.

Organizacijom i ponuđenim proizvodima nisu bili zadovoljni samo posetioci, već i predstavnici ministarstva poljoprivrede.

"Mogu da kažem da će ovo biti godina vina, takav je stav i Vlade i Ministarstva poljoprivrede, a pri kraju je izrada Strategije razvoja vinarstva i vina u Srbiji. Pri kraju su i dva pravilnika koja se striktno tiču vina", naglasio je Aleksandar Bogićević, pomoćnik ministra poljoprivrede.

Ljubitelji vina koji su svoju subotu proveli u Sokolskom domu kažu da ovaj festival ima svetlu budućnost u Obrenovcu, pa ostaje samo da organizatori daju sve od sebe i u godinama koje dolaze.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE