Obrenovac, 07.07.2020

VANREDNO STANJE - OBRENOVAC


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 15.03.2020.
Zbog širenja virusa korona (covid-19) na čitavoj teritoriji Republike Srbije proglašeno je vanredno stanje

Foto:Printscreen
U Srbiji je zbog širenja virusa korona proglašeno vanredno stanje na teritoriji cele zemlje, saopštio je predsednik Republike Aleksandar Vučić. Odluka je stupila stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku.

Tokom vanrednog stanja biće ograničeno kretanje starijih od 65 godina kao, od danas je obustavljena nastava u školama i fakultetima, a ni vrtići neće raditi. Srbija je nabavila pet miliona maski od Kine, a u postupku je i nabavka respiratora iz te zemlje.

Vanredno stanje proglašeno na teritoriji čitave zemlje za Obrenovac znači sledeće:

Poverenici i zamenici poverenika civilne zaštite u svim mesnim zajednicama od danas će dežurati tokom 24 sata.

- Kao najvažniju stvar nadležni navode da penzioneri ne napuštaju svoje domove. Ukoliko nemaju nekog mlađeg člana porodice koji će im donositi osnovne namirnice mogu se obratiti opštinskom call centru: 011-8726-412 i 011-8726-463

- Obrenovčani koji su došli iz inostranstva dužni su da ostanu u izolaciji 14 dana i da ne napuštaju svoje domove (Ukoliko dolaze iz žarišta epidemije kao što su Španija i Italija, dužni su da u izolaciji ostanu 28 dana)

- Centar za dnevni boravak penzionera biće do daljnjeg zatvoren

- Autobusi javnog prevoza od danas pa nadalje voze po redu vožnje od subote

- Kafići i restorani rade od 8-20h ( uz kontrolu prisustva manje od 50 ljudi u svakom trenutku)

- Opštinska uprava sa građanima radi isključivo elektronskim ili telefonskim putem (izdavanje dokumenata, urbanizam, imovina...)

Radnici opštine i javnih preduzeća stariji od 60 godina kao i radnici koji imaju neko hronično oboljenje od danas ostaju kod kuće i biće telefonom kontaktirani od strane svojih rukovodilaca ukoliko budu bili potrebni.

- Građani koji rade u ostalim privrednim subjektima (Tent, Pro Tent, Mei Ta, Bankom) - sve privatne firme i preduzetnici svoj radni angazman će dogovoriti sa svojim poslodavcima

U Obrenovcu trenutno ne postoji nijedan čovek sa simptomima oboljenja od Korona virusa, a nadležni apeluju na građane da se pridržavaju svih mera koje je ustanovila Vlada Republike Srbije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE