Obrenovac, 21.01.2019

U toku zamena glavnog ventila ispred postrojenja fabrike vode na Zabrežju


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 09.05.2018.
Radovi će trajati danas i sutra, a nadležni u JKP preventivno savetuju potrošačima da pripreme manje zalihe vode i zahvaljuju na razumevanju.

Foto:GO Obrenovac
Danas su započeti radovi na zameni glavnog ventila ispred postrojenja fabrike vode na Zabrežju. Zbog toga su nadležni u Javnom preduzeću ”Vodovod i kanalizacija” juče najavili da može doći do smanjenja pritiska ili kratkotrajne obustave vodosnabdevanja.

Radove je obišao predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković koji je tom prilikom rekao.

– Od samog trenutka kada smo imali havariju i nestanak vode u celom Obrenovcu pre nekoliko meseci do danas rađeno je na ispiranju sva tri cevovoda koji idu od vodoizvorišta do fabrike vode na Zabrežju. Paralelno sa tim, mi smo radili javnu nabaku i preko 30 miliona dinara je opredeljeno za zamenu ventila. Oni su na osnovu višedecenijskog eksploatisanja svoj vek trajanja istrošili, i danas je došao trenutak kada njih treba sistemski zameniti. Imamo 15 pozicija odavde do reni bunara i to će biti zamenjeno u narednom periodu. Građani će biti upozoravani na trenutke kada će biti kratkih nestanaka vode, ali u svakom slučaju ulaganje u vodoizvorište je naš prioritet. S obzirom na zaprljanost cevovoda, s obzirom na naslage mangana, sav višak sredstava koji imamo za održavanje našeg komunalnog sistema ulagaćemo u vozila i opremu javnih preduzeća, u rekonstrukciju toplovoda, kapitalne rekonstrukcije vodoizvorišta kako bismo mogli našu novu investiciju širenje vodosnabdevanja ka Piromanu, Broviću, Vukićevici, Trstenici, Orašcu i Drenu da sprovedemo i sa dovoljnim kapacitetom dođemo do stanovništva – kazao je Čučković i zahvalio se radnicima na predanom radu.Direktor JKP ”Vodovod i kanalizacija” Branko Matić je istakao važnost današnjih radova i napomenuo da pomenuti ventil do sada nije bio menjan.

– Taj ventil nikada do sada nije bio menjan, a jako je bitan u procesu proizvodnje, jer on u nekim kriznim trenucima može da pusti vodu u preliv kada je voda eventualno lošijeg kvaliteta nego što bi trebalo da bude. Za celokupan proces proizvodnje ovo je jedan bitan trenutak, ali i osetljiv, zato smo juče i obavestili javnost da postoji mogućnost, doduše kratkotrajno, da dođe do smanjenja pritiska ili kratkotrajne obustave vodosnabdevanja – rekao je Matić i najavio da će ovakvih radova biti i tokom leta.

– Vodovodnu mrežu moramo u potpunosti da stavimo u funkciju, tako da sve ono što decenijama nije menjano, voljni smo, zajedno sa opštinom, da zamenimo u cilju što boljeg snabdevanja građana i širenja mreže – kazao je Matić i dodao da takvih ventila ima preko 20 kao i da su ogromnog promera, te da je priprema dugotrajna i ozbiljna.

Radovi će trajati danas i sutra, a nadležni u JKP preventivno savetuju potrošačima da pripreme manje zalihe vode i zahvaljuju na razumevanju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE