Obrenovac, 15.02.2019

DO 2024. GRADSKA VODA U SVIM SELIMA


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 10.02.2018.
Gradsku vodu će do 2024. godine dobiti meštani Piromana, Brovića, Trstenice, Drena, Orašca, Vukićevice i Ljubinića

GO Obrenovac
Meštanima Piromana, Brovića, Trstenice, Drena, Orašca, Vukićevice i Ljubinića predstavljen je projekat vodosnabdevanja po kom bi nabrojana sela dobila gradsku vodu do 2024. godine. Pored predstavnika Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” predstavljanju projekta prisustvovao je i predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković, sa svojim saradnicima.

– Predstavljen je jasan plan, s obzirom da nas samo dani dele od završetka sistema vodosnabdevanja u Baljevcu i Konaticama, čime zaokružujemo kompletan brdski kraj Obrenovca. Mi nismo sedeli skrštenih ruku, već smo se spremili za ovaj deo. U pitanju je 3000 domaćinstava i projekat vredan milijardu dinara. Investicije od milijardu evra u samo ovoj godini nam omogućuju da silovito krenemo i ka ovom projektu. 50 litara u sekundi omogućiće redovno snabdevanje i u letnjim danima. Doći ćemo do poslednje kuće u Obrenovcu kako bismo svima obezbedili zdravu i pitku vodu – istakao je predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković.

Branko Matić, direktor Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” rekao je da se ovim aktivnostima kompletira celina širenja vodovodne mreže na teritoriji opštine Obrenovac.

-Potez od Stublina pa sve do kraja naše opštine obuhvaćen je ovim planom. Prvo nam je bila potrebna analiza, kako bi znali koja domaćinstva mogu dobiti vodu. Mi smo u prethodnom periodu radili i na rekonstrukciji velikih cevovoda kako bi se stekli uslovi za širenje mreže. U narednom periodu sledi nam projektovanje primarne vodovodne linije kroz naselje Piroman, a nakon toga projektovaćemo i sekundare. Takođe počećemo sa projektovanjem pumpne stanice u Stublinama, kako bi se obezbedila dovoljna snaga da sva ta voda koja bude u ovom delu opštine, stigne do korisnika sa dovoljnim pritiskom. Vodotoranj u Stublinama predstavljaće objekat koji treba da obezbedi sigurnost u snabdevanju, pogotovo u letnjem periodu. Ceo projekat kompletiraćemo 2024. godine. Sredstva za izvođenje radova dobićemo od opštine Obrenovac i Grada Beograda – naglasio je Branko Matić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE