Obrenovac, 19.02.2019

Me┼ítani Baljevca priklju─Źeni na novoizgra─Ĺenu vodovodnu mre┼żu(FOTO,VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 21.06.2018
Izgradnjom ovog cevovoda obezbe─Ĺena je pitka voda za trideset doma─çinstava.

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

Pomo─çnik gradona─Źelnika Beograda Andreja Mladenovi─ç i predsednik opštine Obrenovac Miroslav ─îu─Źkovi─ç posetili su danas doma─çinstvo porodice Kiti─ç u naselju Baljevac koje je priklju─Źeno na novoizgra─Ĺenu vodovodnu mre┼żu u ovom delu opštine Obrenovac. Izgradnjom ovog cevovoda obezbe─Ĺena je pitka voda za trideset doma─çinstava.

Mladenovi─ç je izrazio zadovoljstvo što danas u Baljevcu mo┼że da se koristi voda iz vodovoda nakon radova koji su trajali manje od 90 dana.

– U naselju Baljevac više od 30 ku─ça je dobilo vodu i vezu sa vodovodom. To smo obe─çavali poslednje ─Źetiri godine, a sada to i realizujemo. Polako sla┼żemo mozaik da svako naselje i svaki deo grada dobije vodu za pi─çe i kanalizaciju. Opština Obrenovac je mnogo toga uradila, pripremila teren i stvorila uslove kako bismo izgradili vodovod i kanalizaciju. Primarnu mre┼żu u du┼żini od 700 metara smo uradili u protekla tri meseca i više od dva kilometra sekundarne vodovodne mre┼że. Nastavljamo ka Ubu, gde ─çe pet mesta biti povezano sa gradskim vodovodom – objasnio je Mladenovi─ç.

Prema njegovim re─Źima, ako postoji putna infrastruktura, vodovodna i kanalizaciona mre┼ża, javna rasveta, gradski prevoz, mo┼że se re─çi da se stvaraju podjednaki uslovi ┼żivota u svakom delu Beograda.

– Napravili smo desetogodišnji plan za vodovod i kanalizaciju i svako povezivanje na mre┼żu je mali kamen u velikom mozaiku. Idemo ka tome da svi delovi Beograda budu pokriveni vodovodnom i kanlizacionom mre┼żom – naglasio je Mladenovi─ç.

─îu─Źkovi─ç je rekao da je Baljevac dobio vodu i put koji to naselje povezuje sa Dra┼żevcem, te dalje sa Obrenovcem i Ibarskom magistralom.

– Obe─çali smo da ─çemo u naredne ─Źetiri godine sela ka Ubu, a to su Vuki─çevica, Dren, Orašac, Piroman, Brovi─ç i Ljubini─ç, povezati sa vodovodom. Po─Źe─çemo sa tim radovima na velikom vodovodu, promera fi 600, koji kre─çe ka selima iz centra Obrenovca, od autobuske stanice. Radovi ─çe biti zapo─Źeti u narednih nekoliko sedmica i to ─çe biti po─Źetak realizacije ─Źetvorogodišnjeg plana. Da bismo došli 25 kilometara od centra Obrenovca do poslednje ku─çe, radi─çemo svakog dana – istakao je ─îu─Źkovi─ç i dodao da sve to rade zajedno Opština Obrenovac, Grad Beograd i Vlada Republike Srbije.

Direktor JKP „Vodovod i kanalizacija Obrenovac” Branko Mati─ç rekao je da je projekat koji je sada završen u Baljevcu zapo─Źet u martu, te da je vrednost radova 7,8 miliona dinara. 

– Osim radova u Baljevcu, imamo još jedno otvoreno gradilište u naselju Konatice, gde je ura─Ĺeno 2,6 kilometara sekundarne mre┼że koja ─çe snabdevati više od 30 doma─çinstava vodom za pi─çe – naveo je Mati─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE