Obrenovac, 22.09.2020

REKONSTRUKCIJA VODOVODNE MREŽE


Izvor: obrenovac.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 22.05.2020.
U toku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u mesnoj zajednici Veliko Polje

Foto:lokalnenovine.rsRadovi na rekonstrukciji mreže za vodosnadbevanje na prostoru mesne zajednice Veliko Polje privode se kraju. Završni radovi na izgradnji vodovodne mreže duž Valjevskog puta otvoriće mogućnosti da se započne izgradnja mreže za vodosnadbevanje koja bi se prostirala do opštine Ub. Danas su građevinske radove obišli predsednik Gradske oppštine Obrenovac, Miroslav Čučković i direktor Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod i kanalizacija”, Branko Matić.

Matić je naglasio da je u prethodnih nekoliko meseci izgrađeno oko 9km vodovodne mreže zajedno sa priključcima, a prema njegovim rečima u narednom periodu planiraju se radovi kojima bi se još tri manja sokaka povezala na mrežu za vodosnadbevanje.

– Ono što je jako bitno reći jeste da mukama sa vodosnadbevanjem na ovom prostoru polako dolazi kraj, a mi smo svedoci da su u nekom proteklom periodu stanovnici Velikog Polja i ovog dela Valjevskog puta imali velike probleme sa pritiskom vode, što više neće biti slučaj. Sa novim cevovodom i novim kapacitetom oni će dobiti sasvim dovoljno vode i imaće zadovoljavajući pritisak vode u svim godišnjim dobima – istakao je Matić.

On je pomenuo da je u proteklom periodu bilo neophodno povremeno isključivati neka domaćinstva sa mreže za vodosnadbevanje, kako bi se započeti posao priveo kraju.

– Ceo ovaj posao bio je preduslov da se vodovodna mreža proširi i na južni deo opštine i da se praktično Valjevski put poveže sa centrom Stublina, a taj projekat je u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda. Očekujemo raspisivanje javne nabavke za taj posao i kada budemo to završili mi ćemo celu teritoriju naše opštine pokriti vodovodnom mrežom i napraviti prsten koji će omogućiti bolje i sigurnije snadbevanje vodom – zaključio je Matić.

Lazar Pejić, predsednik Saveta mesne zajednice Veliko Polje istakao je da su radovi na izgradnji i rekonstrukciji vodovodne mreže od izuzetnog značaja za stanovnike ove mesne zajednice i naglasio da će zahvaljujući saradnji sa Gradskom opštinom Obrenovac veliki broj domaćinstava dobiti priključak za gradsku vodu.

Bakić Aleksandar, član mesne zajednice Piroman iskoristio je priliku i pozvao sve meštane mesne zajednice Piroman i Brović da prikupe neophodnu dokumentaciju, budući da će na teritoriji ovih mesnih zajednica radovi na izgradnji vodovodne mreže početi tokom leta.

Čučković je naglasio da su za naredni period planirani radovi na izgradnji vodovodne mreže širom opštine Obrenovac.

– Obrenovac je jedna od najrazuđenijih opština u Srbiji, prostire se na 411 kilometara kvadratnih. Mi smo sa vodom stigli do Ibarske magistrale, snabdeli Poljane, Baljevac, Konatice i Ranković kraj u Draževcu do Vranića i to je jedan ciklus koji smo završili u proteklom periodu. Sada krećemo završetkom radova na ovoj cevi koja povećava kapacitet vodosnadbevenosti kompletnog prostora Obrenovca ka Ubu, izgradnjom vodovoda u Piromanu i Broviću i doći ćemo ovog leta do svakog domaćinstva u ovim naseljima do table Ub – rekao je Čučković.

Prema rečima Čučkovića ovi radovi biće propraćeni izgradnjom velikog bunara u mesnoj zajednici Zabrežje, koji će, kako on kaže biti kapaciteta 100 litara i koji će za 25% povećati sveukupni prihod vode, što će se odraziti na bolji pritisak vode bez obzira gde su domaćinstva pozicionirana.

– Bićemo prva opština u Srbiji koja će imati kompletnu pokrivenost mrežom vodosnadbevanja i jako smo ponosni na to – zaključio je Čučković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE