Obrenovac, 22.08.2019

Rekonstukcija vodovodne mreže teče po planu (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 23.10.2018.
U Ratarima će se izvesti pilot projekat nezavisnog sistema kanalizacije i to će biti model po kojem će kompletan Obrenovac dobiti kanalizaciju, te će, zahvaljujući tome, septičke jame biti poslate u istoriju, rekao je Čučković

Foto:lokalnenovine.rs
Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišao je danas radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u Ulici Kralja Aleksandra Prvog do Crne tačke, i naglasio da se uskoro otvara tender za izgradnju cevovoda koji će ići prema Grabovcu sa ciljem da počne da se razvodi sekundarna vodovodna mreža u sedam mesnih zajednica na teritoriji Obrenovca koje trenutno nemaju vodu.

"Mislim da je jako važno da građani Obrenovca vide koliki je promer cevi i kako je ovo robusno gradilište koje je neophodno da bi se snabdelo kompletno stanovništvo u delu naše opštine ka Ubu." – kazao je Čučković.

U pitanju je druga faza radova i to deonica od Ulice Arčibalda Rajsa do vrtića ”Veseljko”, a radove izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda, objasnio je direktor JKP ”Vodovod i kanalizacija” Branko Matić.

"Danas počinju završni radovi kolovoza jednim delom i vraćanje trotoara u prvobitno stanje. Radovi su jako komplikovani, jer je deonica zahtevna zbog spleta raličitih instalacija, ali očekujemo da će biti gotovi do kraja novembra. Cilj radova je da se postojeća mreža, koja je bila prečinka fi 200, poveća na fi 600 koja će praktično omogućiti snabdevanje vodom za sela Grabovac, Dren, Vukićevica, LJubinić, Brović, Piroman i Orašac." – istakao je Matić.

Čučković je iskoristio priliku i najavio još infrastukturnih radova širom Obrenovca.

"Mi ćemo u sledećoj godini završiti kanalizaciju u Urovcima i Krtinskoj i završavamo projektovanje za kanalizaciju na Šabačkom putu u Zvečkoj. Za sve ovo smo obezbedili novac, tehničku dokumentaciju sa građevinskom dozvolom, i trebaće nam godinu i po dana da se ovi radovi završe." – kazao je Čučković i najavio da će biti urađena i projektna dokumentacija za Baričku reku sa svim okolnim brdskim ulicama. On je dodao da će to biti zahtevan građevinski projekat zbog pokrenutih klizišta.

Mirko Vranešević, predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac je najavio da će nakon ovih radova kod vrtića ”Veseljko”, biti rekonstruisana i kompletna ulica.

"Stvaraju se uslovi za rekonstrukciju Ulice Đačkog bataljona i izgradnju četvrte i pete faze Tamnavske ulice. Imamo ideju da uradimo i šestu fazu kako bismo kompletirali celu obilaznicu oko Obrenovca i izmestili teški saobraćaj. Paralelno sa ovim Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda je raspisala tender za izgradnju kanalizacije u Zvečkoj na Valjevskom putu, a izvođača ćemo dobiti 20. novembra." – kazao je Vranešević.

Vrednost radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u Ulici Kralja Aleksandra Prvog do Crne tačke iznosi 34 miliona dinara.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE