Obrenovac, 05.07.2020

Problemi sa vodosnabdevanjem u Obrenovcu


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 12.10.2017
Direktor Mati─ç je ovom prilikom uputio izvinjenje svim gra─Ĺanima uz napomenu da se ─Źine ogromni napori da se sistem stabilizuje.Gra─Ĺani se mole za strpljenje.


´╗┐

Zbog havarije na centralnom vodovodu, prilikom puštanja u rad revitalizovanog reni bunara i hitnog ispiranja cevovoda na prilazu ovom postrojenju, došlo je do restrikcije vode u delovima opštine Obrenovac.

Direktor JKP " Vodovod i kanalizacija" Branko Mati─ç kazao je da je regeneracija bunara ra─Ĺena prvi put posle 50 godina i da su nove koli─Źine vode dovoljne za redovno vodosnabdevanje.

Branko Mati─ç je u izjavi za medije rekao slede─çe:


"Mi prosto moramo biti iskreni prema sebi i prema gra─Ĺanima i da budemo hrabri da ka┼żemo da ─çe isklju─Źenja trajati onoliko koliko je potrebno da se svi cevovodi isperu, jer bez toga mi ─çemo opet imati situaciju da imamo pa nemamo vodu. To bi moglo da traje u nedogled jer ni ne znam koliko je toga moglo da se natalo┼żi u cevovodu za predhodnih 50 godina
Mi ne mo┼żemo da ka┼żemo kada ─çe do─çi do ponovnih problema ali smo napravili jasan plan da u svakom trenutku kada imamo dovoljnu koli─Źinu vode za gra─Ĺane i za ono što preostane, da u tom trenutku vršimo ispiranje cevovoda, tako da ─çemo se truditi da ta isklju─Źenja budu što kra─ça i da budu na vreme najavljena.
Regeneracija bunara je ra─Ĺena prvi put posle 50 godina i sada su nove koli─Źine vode dovoljne za redovno vodosnabdevanje.
Novih 100 litara vode po sekundi dobili smo na raspolaganju. 
U sredu smo sanirali kvar koji se pojavio usled puštanja tih novih 100 litara vode, pošto se ispostavilo da sve ono što nije ra─Ĺeno 50 godina je krenulo sa puštanjem reni bunara u pogon. 50 godina nije postojala briga, 50 godina cevovodi nisu dirani i sada isplivava na povšinu taj problem. 
Mi ─çemo se truditi da sve te probleme na vreme otklonimo. Sino─ç smo u jednom periodu imali oslabljen pritisak dok neki delovi nisu imali vodu. Mi smo uspeli da isperemo taj deo cevovoda i da grad u ─Źetvrtak ujutru ima normalno snabdevanje. 
Ponovo se isti problem pojavio, na ┼żalost, mora─çemo da pribegnemo restrikcijskim isklju─Źenjima, kako bi izbacili sve što ne valja iz cevovoda na izvorištu i kako bi gra─Ĺani mogli da koriste tih novih 100 litara po sekundi, koji su bili neophodni gra─Ĺanima kako zimi tako i leti. 
U narednom periodu i delovi Obrenovca koji su mogli samo da sanjaju vodu, dobi─çe vodu, poput Trstenice, Stublina, Piromana. 
U ovom trenutku svi stanovnici koji se snabdevaju sa Bari─Źkog vodovoda imaju dovoljne koli─Źine pitke i zdrave vode, dok se u fabrici na Zabre┼żju uspostavlja sistem proizvodnje. 
Mi smo pod stalnim monitoringom Gradskog zavoda za javno zdravlje i sanitarne inspekcije i zajedno sa njima radimo. 
Ono što ide u grad je pitka voda, ono što ne valja ne─çemo da pustimo. 
Koliko ─çe te vode biti u sistemu, mi sada sa sigurnoš─çu ne mo┼żemo da tvrdimo i zato sam i rekao da ─çemo morati da pribegnemo restrikcijskim isklju─Źenjima.
Sva isklju─Źenja bi─çe na vreme najavljena." 


Direktor Mati─ç je ovom prilikom uputio izvinjenje svim gra─Ĺanima uz napomenu da se ─Źine ogromni napori da se sistem stabilizuje.
Gra─Ĺani se mole za strpljenje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE