Obrenovac, 18.01.2021

U Obrenovcu stabilno snabdevanje vodom


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 23.07.2019.
Tokom vrelih letnjih dana biće dovoljno vode za potrebe svih Obrenovčana

Foto:Printscreen
Povodom najava i upozorenja na visoke temperature, zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac Miodrag Mitrović obišao je fabriku vode na Zabrežju sa namerom da se lično uveri ima li dovoljno vode za potrebe Obrenovčana.

"Mi svake nedelje dobijamo detaljan pismeni izveštaj i evo danas smo se uverili da to što piše u izveštaju je u redu i da rukovodstvo opštine i građani Obrenovca mogu da budu spokojni jer vode ima sasvim dovoljno i mnogo više nego prethodne godine", rekao je Mitrović.

On je objasnio da redovno stanje podrazumeva niz različitih aktivnosti, a zatim istakao da je najbitnije to što nadležni posebnu pažnju posvećuju kvalitetu vode.

"Ono što se svakodnevno obavlja u vodovodu su razni tekući radovi, kako na izvorištu, ispiranju cevovoda, radovi na filterskom postrojenju tako i na ostalim delovima na vodovodnoj mreži, tu je i niz manjih intervencija širom Obrenovca, ali najbitnije je da se redovno vodi računa o kvalitetu vode, te možemo biti zadovoljni", kazao je Mitrović.

Pomoćnik direktora JKP Vodovod i kanalizacija Ivan Vujić objašnjava da je, usled sistematskog ulaganja u vodovodni sistem, povećana proizvodnja vode.

"Posle višedecenijskog neulaganja u vodovod i infrastrukturu same fabrike vode na Zabrežju uspeli smo tu situaciju potpuno da preokrenemo u prethodnih par godina. Krajnji rezultat toga jeste da smo u julu ove godine, u odnosu na isti period prošle godine, imali veću proizvodnju vode za 80 litara po sekundi. Prošle godine smo regenerisali 13 cevastih bunara, ove godine smo uspeli čak 16 od 20 koliko je bilo u planu. Regenerisan je i reni bunar koji sada daje 100 litara vode u sekundi a prethodno je davao 45 litara, zamenjeni su svi ventili na bitnim čvorištima na vodoizvorištu. Prošle godine smo izmenili prvih pet filterskih polja, sa tim poslom nastavljamo i u ovoj godini", rekao je Vujić i dodao da vodosistem funkcioniše veoma dobro, ali i to da je uvek na snazi apel da se voda kao resurs racionalno koristi.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE