Obrenovac, 17.02.2019

Stefanovi─ç u Obrenovcu: Voda se povla─Źi, nema mesta panici


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 30.06.2018.
Potpredsednik Vlade i ministar unutra┼ínjih poslova Neboj┼ía Stefanovi─ç poru─Źio je sino─ç, prilikom obilaska ugro┼żenog stanovni┼ítva u op┼ítini Obrenovac, da se voda polako povla─Źi i da nema mesta panici

Foto: @MCuckovic


´╗┐

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanovi─ç rekao je sino─ç, prilikom obilaska ugro┼żenog stanovništva u opštini Obrenovac, da se voda polako povla─Źi i da ─çe Republi─Źki štab za vanredne situacije, zajedno sa opštinskim, pomno pratiti situaciju u naredna 24 sata.

Ministar Stefanovi─ç, koji je sino─ç obišao mesta Dra┼żevac i Baljevac, rekao je da su dva doma─çinstva u opštini Obrenovac evakuisana na vreme i nijedan gra─Ĺanin nije bio ┼żivotno ugro┼żen.

"Dao sam nalog pomo─çniku ministra i na─Źelniku Sektora za vanredne situacije Predragu Mari─çu da se naše snage rasporede na teritoriji opština Obrenovac i Lazarevac, koje su trenutno najugro┼żenije. On se trenutno nalazi u Lazarevcu gde sa štabom radi na proceni situacije. U ovom trenutku nema mesta panici. Oprezni smo i vodimo ra─Źuna o svim vodotokovima na teritoriji Srbije, pogotovo na teritoriji opština Obrenovac i Lazarevac. Ne postoji bojazan od poplava kakve su bile 2014, ali smo oprezni i  ništa se ne prepušta slu─Źaju", izjavio je je Stefanovi─ç.

Prema njegovim re─Źima, nadle┼żni ─çe i narednih dana pratiti sve vodotokove, iz predostro┼żnosti da bi ukoliko se voda podigne i mogli  "na vreme da reagujemo dodatnim bedemima i upozoravanjem stanovništva".

On je pozvao sve gra─Ĺane, ukoliko im je potrebna pomo─ç, da se obrate Sektoru za vanredne situacije i opštinskim štabovima, kako bi mogli što pre da im iza─Ĺu u susret.

Naveo je i da je problem jedan srušeni most koji mora da se osposobi kako bi se saobra─çaj normalizovao u najkra─çem roku, o ─Źemu su ga obavestili ljudi iz obrenova─Źkog Štaba za vanredne situacije i direktor EPS-a, Milorad Gr─Źi─ç, koji su na terenu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE