Obrenovac, 20.01.2020

VODIČ ZA ZAVRŠAVANJE POSLOVA TOKOM PRAZNIKA


Izvor: espreso.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 26.04.2019.
Kako i kada rade prodavnice, pijace, banke, pošte narednih dana?

Foto:Sonja Spasić
Škole, vrtići, banke, pošte, pijace, marketi - skoro ništa neće raditi tokom predstojećih praznika. Ukoliko vam ipak preostane nedovršenog posla, ovo je vodič gde biste mogli da završite obaveze ili obavite kupovinu koja vam je neophodna.

MARKETI, SUPERMARKETI

Prodavnice prehrambene robe (hipermarketi i supermarketi) u ponedeljak, 30. aprila, moraju da rade najmanje od devet do 18 sati. U utorak, 1. maja, radnje mogu biti zatvorene, dok u sredu moraju raditi najmanje od devet do 12 časova. Tržni centri u prestonici radiće nepromenjeno.

PIJACE

Beogradske pijace imaće prilagođeno radno vreme tokom vaskršnjih i prvomajskih praznika, dok će u petak i subotu, 26. i 27. aprila, kao i u sredu i četvrtak, 1. i 2. maja, raditi uobičajeno, saopšteno je iz JKP „Gradske pijace”. Zelene pijace u nedelju, 28. aprila, na Vaskrs neće raditi, osim pijaca „Zemun”, „Dušanovac”, „Banovo brdo”, „Bele vode”, „Gornja varoš” i „Palilula”, koje će raditi od 6 do 13 časova, dok će u ponedeljak, 29. aprila, sve zelene pijace raditi skraćeno od 6 do 13 časova.

Garaža na pijaci „Zeleni venac” za Vaskrs, 28. aprila, neće raditi, dok će ostalih dana raditi uobičajeno od 6 do 21 čas. Otvoreni tržni centar Novi Beograd - „Buvljak” neće raditi 28. i 29. aprila, a ostalih dana radiće u uobičajenom radnom vremenu od 8 do 20 časova. Na pijaci „Dušanovac” prodaja iz vozila neće biti vršena 28. aprila, dok će ostalih dana ovaj deo pijace raditi uobičajeno od 22 do 6 časova. Parking na pijaci „Dušanovac” radiće 28. aprila od 7 do 19 časova.

„Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom - Miljakovac” neće raditi 28. i 29. aprila, dok će ostalih dana raditi od 6 do 19 časova. Tržni centar „Krnjača” - cvetna pijaca neće raditi 28. aprila, dok će ostalih dana raditi uobičajeno od 11 do 8 časova narednog dana. Za vreme uskršnjih i prvomajskih praznika, parking na pijaci „Zemun” radiće u redovnom poslovnom radnom vremenu od 00 do 24 sata.

Pošte Srbije su saopštile da će tokom uskršnjih praznika, od 26. do 29. aprila dežurati 74 pošte širom Srbije, dok će Glavna pošta u Beogradu, u Takovskoj 2, i pošte na graničnim i administrativnim prelazima raditi non-stop.

U dane Međunarodnog praznika rada - 1. maja, u sredu i četvrtak, 1. i 2. maja radiće 48 dežurnih pošta, od kojih će neizmenjeno raditi glavna pošta u Beogradu, i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

Informacije o radnom vremenu pošta tokom vaskršnjih i prvomajskih praznika dostupne su na sajtu Pošte Srbije www.posta.rs.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE