Obrenovac, 08.08.2020

Mladi volonteri iz celog sveta pomažu Obrenovčanima


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 08.08.2019.
U Prvoj obrenovačkoj osnovnoj školi u toku su pripreme za novu školsku godinu

Foto:lokalnenovine.rs
Mladi volonteri iz Španije, Meksika, Srbije, Hrvatske, Francuske, Češke, Slovenije, Rusije, Južne Koreje, Finske i Grčke biće naši gosti do 18. avgusta. Učesnici su Međunarodnog kampa volontera koji za cilj ima poromociju ideje volonterizma, druženje i pomoć drugima.

U Prvoj obrenovačkoj osnonvnoj školi mladi trenutno pomažu u pripremama za novu školsku godinu. Ističu da to rade sa zadovoljstvom, da im je drago što su u Obrenovcu i posebno su zahvalni na gostoprimstvu koje su Obrenovčani pokazali.

Kancelarija za mlade već nekoliko godina organizuje Međunarodni kamp, uz podršku Mladih istraživača Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta.

"I ove godine Obrenovac je domaćin Međunarodnog volonterskog kampa. Ugostili smo 12 volontera koji su došli sa raznih strana sveta kako bi upoznali Obrenovac, kako bi upoznali našu kulturu, a i da nam pomognu u nekim stvarima, kao što je sređivanje ograde u Prvoj obrenovačkoj osnovnoj školi", rekao je Miloš Stanojević, član Veća Gradske opštine Obrenovac.

On navodi da je ovo prilika i za mlade Obrenovčane da steknu nove prijatelje, kao i da razmisle o tome da se i sami uključe u sličan vid aktivnosti.

"Ovo je još jedan način da promovišemo volonterizam, druženje mladih, kako bismo podstakli naše mlade da se uključe u ovaj vid rada, a samim tim i kako bi upoznali svoje vršnjake iz raznik krajeva sveta", dodao je Stanojević.

Prva obrenovačka osnovna škola spremno će dočekati i nove i stare đake, jer se pripremni radovi izvode i u unutranjosti objekta.

"Kao i svake godine pripremamo se za doček novih, ali i naših starih učenika, odnosno dočekujemo prvi septembar. Sada imamo i dodatnu podršku volontera. Farbali su ogradu u dvorištu, a pomoći će nam i u sređivanju sale za fizičko vaspitanje. Naravno, pomogli su i pri uređenju unutrašnjih prostorija škole", kazala je direktorka škole Milena Ergarac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE