Obrenovac, 21.09.2019

Radovi na Vinskom putu u Jasenku


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 10.07.2017.
Ovaj, takozvani Vinski put, spaja ovo selo sa Draževcem i Vranićem

Foto:Facebook




Nekoliko decenija ovom deonicom niko nije mogao da prođe. Nadležni u opštini Obrenovac i JP za izgradnju „Obrenovac“ krenuli su sa probijanjem puta, a kasnije i njegovim uređenjem. Prema rečima Nikole Turkalja iz JP za izgradnju, ova deonica puta gde se izvode radovi, čija dužina je negde oko 700 metara, je prilično zahtevna. Ono što je u planu je izvođenje radova tako da se može u budućnosti asfaltirati, gde će asfalt biti širok 4 metra i gde će bankine biti po pola metra.

-Sam teren po sebi je bio prilično zapušten. Nekoliko desetina godina se ovim putem nije odvijao saobraćaj. Najpre smo ustanovili granice parcela, a zatim se pristupilo radovima što je podrazumevalo obaranje drveća, vađenje panjeva, i tako dalje. Dakle, prilično zahtevan posao i mislim da je najveći pojedinačno u ovoj godini što se radi na teritoriji naše opštine. Ukupno smo otkopali i izvezli oko 5000 kubika otpadnog materijala na deponiju da bismo pripremili ovu deonicu za nasipanje. Preostaje nam još da uradimo deo cevastih propusta i uredimo korito reke koja preseca ovaj naš put jednim velikim cevastim propustom od 1000 mm i da 300 metara te deonice naspemo tucanikom i toliko je planirano radova za ovu faze gradnje – rekao je Turkalja.

Izvođači radova dakle imaju puno posla. Put je za sada trasiran, a u skladu sa planom i programom biće nasut i tucanikom, što je bio zahtev meštana i članova Saveta MZ.

-Vinski put je za nas predstavljao najveći problem do sada, jer ovde su zaista bili potrebni obimni radovi. Ovom prilikom moram da se zahvalim JP za izgradnju na velikoj angažovanosti koju su pokazali na ovom putu, jer smo mi veoma zadovoljni dosadašnjim tokom radova. Nadamo se da će do kraja sve biti kako treba. Želim da se zahvalim i predsedniku Čučkoviću i gospodinu Manojloviću na podršci i mislim da će meštani Jasenka znati da cene ovo što su oni za nas uradili povodom ovog našeg problema – rekao je predsednik MZ Jasenak Vladimir Stojanović.

Do nedavno, meštani Jasenka nisu verovali da će vrlo brzo moći da prođu ovom deonicom. Spajanje sela, ali i opština ovakvim i sličnim putevima radiće se i u narednom periodu.

-Potpuno identičan zahvat nas očekuje i na probijanju puta Rucka – Mala Moštanica i to je stvar koju ćemo raditi s’obzirom da nam je jako važno da vežemo susedne mesne zajednice, bez obzira što je u pitanju opština Barajevo. Mnogi građani Jasenka imaju potrebu da ka Ibarskoj magistrali izađu brzo i ka mesnoj zajednici Vranić. Na ovaj način ćemo uraditi nekoliko kilometara puteva, gde nikada nisu postojali ili su bili ucrtani pre nekoliko desetina godina, i da na ovaj način „ubijemo jednim udarcem dve muve“. Cilj je da uredimo sve rečne vodotokove koji gravitiraju ka ovom prostoru i da sklonimo sve divlje deponije koje su nastajale vremenom jer ovi putevi nisu korišćeni, pa su onda ljudi koristili prilaz tim putevima da odlažu svoj komunalni otpad. Kompletan taj otpad je odnet, kompletan rečni vodotok koji ovde postoji je uređen i ovaj put će biti za narednih nekoliko nedelja na raspolaganju svim meštanima i Vranića i Jasenka, a isti stvar radimo, ponavljam još jednom, i za Rucku i Malu Moštanicu -  rekao je predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković.

Vinski put spaja mesne zajednice Jasenak, Vranić i Draževac. Po završetku radova moći će da ga koriste meštani iz ovih sela, a predstavljaće i još jedan alternativni pravac u ovom delu naše opštine.





Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE