Obrenovac, 26.05.2020

RODITELJI, VAŽNO OBAVEŠTENJE!


Izvor: Alo.rs/Tanjug/T.Đ,Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 01.05.2020.
Ispisane stroge mere za vrtiće, deca će biti vraćena kućama ukoliko ne uradite jednu stvar...

Foto:Shutterstock


Dodao je da će se kontrolisati da li se primenjuju propisane mere, te da će se učiniti sve da se, u objektima gde je to moguće, deca preuzimaju u dvorištima.

Odlukom Vlade Srbije vrtići će ponovo početi da rade 11. maja, a propisano je 35 mera koje će morati da poštuju predškolske ustanove i roditelji koji će, ukoliko ne budu imali zaštitnu opremu kada dovode decu u vrtić, zajedno sa decom biti vraćeni kućama.

To je za Tanjug izjavio gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak navodeći da je, osim socijalne distance i nošenja zaštitne opreme, jedna od osnovnih mera da će sva deca morati da imaju potvrdu pedijatra da su zdrava.

"Nije potrebno da se deca testiraju na Kovid 19 i to je struka više puta rekla, ali je potrebno da od svog izabranog pedijatra donesu potvrdu da su zdrava. Ta procedura je uvek postojala, da kada dete odsustvuje više od pet dana, mora da se donese ta potvrda", rekao je Gak.

Dodao je da će se kontrolisati da li se primenjuju propisane mere, te da će se učiniti sve da se, u objektima gde je to moguće, deca preuzimaju u dvorištima.

"Tamo gde to nije moguće, odnosno roditelji moraju da uđu u predškolsku ustanovu, izdali smo nalog da ko nema zaštitnu opremu neće moći da uvede svoje dete u vrtić i ti roditelji će sa svojom decom biti vraćeni kućama", kazao je Gak.

Mere je, kaže, propisao Gradski zavod za javno zdravlje, a 80 odsto se primenjivalo i pre proglašenja epidemije.

Gak je apelovao na sve građane da se prilagode merama i poštuju ih, te dodao da će Grad Beograd, bez izuzetaka, insistirati da predškolske ustanove svaku meru ispošutuju u potpunosti jer je to bitno zbog bezbednosti i dece i zaposlenih.

Istakao je da će, ukoliko se u predškolskim ustanovama ne budu poštovale mere protiv direktora tih ustanova biti pokrenuti svi mogući disciplinski postupci u skladu sa zakonom.

"Imali smo sastanak sa sindikatom predškolskih ustanova kojem su prisustvovali i svi direktori predškolskih ustanova kojima smo tražili da ne budu vezani samo za svoju kancelariju, već da budu na terenu i kontrolišu da li se primenjuju donete mere", rekao je Gak i dodao da će na terenu biti i prosvetna inspekcija.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE