Obrenovac, 28.05.2020

PRVI PUT NA TERITORIJI CELE SRBIJE


Izvor: Kurir.rs/Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 31.03.2020.
Prijavite decu u vrtiće elektronskim putem

Foto:Shutterstock


Usluga elektronske prijave dece za upis u predškolske ustanove - vrtiće aktivna je u svih 17 predškolskih ustanova u Beogradu, kao i u Bečeju i Užicu.

Zahvaljujući portalu eUprave, usluge lokalnih samouprava mogu nesmetano da se pružaju i u vreme pandemije korona virusa, a roditelji mogu prijaviti dete u terminu trajanja konkursa željene predškolske ustanove, saopšteno je iz vladine Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Usluga eVrtić je od ove godine dostupna po prvi put u svim opštinama i gradovima u Srbiji, a namenjena je roditeljima koji su državljani Srbije, a pojedine predškolske ustanove pružaju tu uslugu i u slučaju da je jedan od roditelja strani državljanin.

Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ili decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite, predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno je da roditelji podnesu relevantnu dokumentaciju.

U ovom trenutku usluga eVrtić je do 15. maja dostupna u sledećim gradovima i opštinama: Aleksinac, Niš-Medijana, Kragujevac, Bela Crkva, Raška, Blace, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Bačka Palanka, Vladimirci, Vladičin Han, Vlasotince, Gadžin Han, Despotovac, Paraćin, Doljevac, Zaječar, Knić, Medveđa, Merošina, Sokobanja, Surdulica, Plandište, Priboj, Ražanj, Trgovište, Ćićevac, Svilajnac, Smederevska Palanka, Kruševac, Lebane i Čajetina.

Do danas je elektronski podneto ukupno više od 48.000 prijava, ali se očekuje da taj broj ove godine bude značajno veći, dodaje se u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE