Obrenovac, 25.08.2019

U vrtiću „Veseljko“ organizovan Sajam zdrave hrane


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 09.11.2017.
Mališani i vaspitači vrtića „Veseljko“ i ove godine su organizovali Sajam zdrave hrane

Foto:Printscreen
Kako bi podsetili na značaj zdravih namirnica, mali izlagači su odlučili da pokažu šta su sve naučili o ovoj temi.

„Mesec oktobar je za nas mesec zdrave ishrane i tada dosta radimo sa decom na toj temi. Sačekali smo početak novembra da završimo celokupnu temu i ovim sajmom pokažemo šta smo to zapravo radili. Sa nama je i vrtić „Cvrčak“, pa je ovo ujedno i druženje sa ostalim vrtićima,“ rekla je Sanja Teofilović, rukovodilac vrtića „Veseljko“.

Na štandovima je bilo izloženo voće, povrće, lekovito bilje i žitarice, a svi prisutni su od najmlađih mogli da saznaju za recepte i brojne kulinarske tajne.

O zdravoj ishrani u vrtiću „Veseljko“ najviše se priča u oktobru, ali je ona zastupljena tokom cele godine, kako kroz učenje, tako i kroz dnevne obroke.

„S obzirom na to da se radi o populaciji, koja je u fazi intenzivnog rasta i razvoja, u vrtiću se zaista vodi računa o pravilnoj ishrani. Osnovni princip pravilne ishrane je pre svega dobra izbalansiranost, kako dnevnih, tako i sedmičnih obroka. Vodimo računa o tome da budu prisutne namirnice koje imaju veću biološku vrednost, kao što su mleko, mlečni proizvodi, meso, riba i jaja. Takođe, bitno je da se na njihovim trpezama nađu i sveže voće i povrće,“ naglasila je Jasmina Jovičić, nutricionista u vrtiću „Veseljko“.

Osim toga što su sigurno naučili nešto novo, gosti su imali prilike i da se uvere u odličan ukus pripremljenih specijaliteta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE