Obrenovac, 06.07.2020

Izgradnja sekundarne vodovodne mreže u Stublinama


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 08.07.2019.
Reč je o novoj mreži za 17 domaćinstava u Nikolića kraju

Foto:lokalnenovine.rs
U Mesnoj zajednici Stubline, u Nikolića kraju, izvode se radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže. Reč je o novoj mreži za 17 domaćinstava iz ovog kraja. Radove izvodi JKP Vodovod i kanalizacija ”Obrenovac” zbog čega su napravljene uštede od gotovo milion i po dinara.

"Po projektu koji podrazumeva i građevinsku dozvolu za izgradnju svih sekundara u naseljenim mestima Stubline i Grabovac, trenutno gradimo 277 metara nove vodovodne mreže, prečnik je 63 milimetra", rekao je Branko Matić, direktor preduzeća.

Radove je obišao i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković koji je podsetio na plan da do 2024. godine sva sela u Obrenovcu dobiju gradsku vodu.

"Za nas je značajno što smo dobili izvođača za projektovanje vodovodne mreže za Piroman i Brović, tako da ćemo praktično doći do granice sa Ubom. Uskoro, 26. jula je sednica skupštine grada Beograda, na kojoj će za nas biti opredeljeno još miliona evra, kako bismo izgradili vodovodnu mrežu za celo selo Stubline. Za sledeću godinu smo isplanirali projektovanje svih ostalih sela, Orašac, Dren, Vukićevica, a kad završimo Piroman i Brović idemo desno u Trstenicu i Ljubinić", kazao je Čučković.

Predsednik Saveta mesne zajednice Stubline Petar Petrović rekao da će radovi u Nikolića kraju biti završeni do Svetog Ilije.

"Pored uobičajenih aktivnosti u mesnoj zajednici kao što je asfaltiranje puteva, uvođenje rasvete i uređenje obala, ove i sledeće godine će primarno biti uvođenje i širenje vodovodne mreže, kako primara tako i sekundara", dodao je Petrović i napomenuo da o svim radovima na izgradnji vodovodne mreže, meštani mogu da se informišu u kancelariji mesne zajednice.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE