Obrenovac, 22.01.2020

Nova sednica Štaba za vanredne situacije


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 14.05.2019.
Nasavlja se dežurstvo na svim ključnim tačkama

Foto:Printscreen
Danas je u zgradi Gradske opštine Obrenovac održana još jedna sednica Štaba za vanredne situacije na kojoj je tema bila stanje na rekama povodom obilnih padavina.

Predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac Mirko Vranešević rekao je da sistem rane najave, uveden nakon poplava 2014. godine, pokazuje značajne rezultate.

"Povezani smo sa svim ostalim opštinama koje gravitiraju oko Kolubarskog sliva i ovog dela zapadne Srbije. U stalnoj smo kordinaciji sa JVP "Srbijavode" i "Beogradvode" kao i sa svim relevantnim institucijama koje su uključene u praćenje situacije koju trenutno imamo. Ono što možemo da kažemo za sada je da Obrenovčani mogu mirno da spavaju", istakao je Vranešević.

On je naglasio da sve službe pomno prate stanje na svim lokacijama.

"Vodostaj Save kod Šapca je takav da je u sistemu redovne odbrane od poplava. U Valjevu je palo 50 litara po metru kvadratnom i mi za sada pratimo da li postoji potencijalna opasnost za selo Poljane gde je i sam predsednik mesne zajednice bio sa nama na Štabu. Mi ne očekujemo na tom potezu veće probleme, ukoliko ne bude obilnijih padavina", objasnio je predsednik Skupštine GO Obrenovac i rekao da se stanje prati i na Baričkoj reci.

"Povoljna okolnost je ta da je u Sremčici palo svega 15 litara po metru kvadratnom. Lično sam bio na terenu pre sednice Štaba i uverio se da je reka porasla svega za nekoliko centimetara i da za sada nemamo problema na tom potezu pošto smo prethodnih godina sve mostove i propuste sanirali", dodao je Vranešević.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković je na sednici Štaba za vanredne situacije izdao nalog direktoru JKP "Toplovod" da se grejna sezona u Obrenovcu produži do vikenda kada se očekuje porast temperature. Čučković je još jednom napomenuo da se do daljnjeg nastavlja dežurstvo 24 časa na svim ključnim tačkama.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE